HC Energie Karlovy Vary

Polákovy trefy nestačily. Hattrick? Chtěl jsem, aby dal gól kdokoliv, říká

Po neoptimálním začátku se Karlovarští v utkání 23. kola s Hradcem Králové zvedli. Jízdu za vyrovnáním řídil zkušený Vojtěch Polák, jenž vyrovnal z 0:2 na 2:2, čímž dopomohl Energii k alespoň jednomu bodu z tohoto klání.

Energetici se na domácí led vrátili po sérii čtyř venkovních zápasů v řadě. Úplná spokojenost však i přes drtivé výsledky v Brně a Třinci v kabině nepanuje. „Nejsme spokojeni s utkáním v Litvínově a teď s tím domácím. Je jedno, když vyhrajete nad Kometou a Třincem, a pak prohrajete s Litvínovem a teď doma s Hradcem. Byly to dobré zápasy, ale odehrály se týden a půl zpátky, z toho nemůžeme žít,“ ohlíží se Polák.

„Musíme vyhrávat zápasy, které máme teď a před sebou. S pokorou, která je velmi důležitá, musíme přistoupit do každého dalšího utkání a nepřemýšlet nad tím, že jsme vyhráli nebo prohráli tam a tam. V neděli máme zápas v Mladé Boleslavi a pojedeme ho vyhrát,“ burcuje zkušený forvard před nedělní bitvou ve městě automobilů.

Návrat před karlovarské publikum však hráčům s éčkem na prsou zhořkl, svěřenci Martina Pešouta Lvům z východních Čech podlehli v prodloužení.

Západočechy srazil především špatný vstup do utkání, Už na začátku osmé minuty prohrávala parta kolem kapitána Skuhravého 0:2. „Nastoupili jsme tak už do zápasu v Litvínově, kde jsme dostali gól během prvního střídání, tentokrát to bylo během druhého. Je to nekoncentrovanost a nepřipravenost na začátek utkání. Stalo se, už to nezměníme. Po chvilce prohráváte 0:2 a to se hodně blbě dotahuje. Musíme se nad tím zamyslet, poučit se z toho a už to neudělat. Věřím, že příště už bude začátek z naší strany lepší,“ hněvá se borec se čtyřiadvacítkou na zádech..

Jenže pak se o slovo přihlásil Vojtěch Polák. Forvard se zkušenostmi z National Hockey League či Kontinentální hokejové ligy nasázel ve druhé dvacetiminutovce hned vě branky, čímž pomohl svému mateřskému celku srovnat krok s Mountfieldem.

Jak viděl sám Polák kuriózní gól, kterým v čase 27:15 snižoval? „Tuším, že se tam puk odrazil někam k Michalu Plutnarovi a já věděl, že mi to bude zkoušet dávat, tušil jsem, že o mně ví. Šťastně se to ke mně odrazilo a já to posouval ještě na Petra Koblasu, který byl sám před bránou. Myslím, že gólman hodil hokejku, protože by jinak dával Kobly gól. Odrazilo se to ke mně ještě nazpátek, chvilku jsem čekal a viděl, že má díru mezi nohama, tak to tam naštěstí propadlo.“

Rodák z Ostrova byl velmi blízko hattricku, který už v letošním ročníku zaznamenal spoluhráč Dávid Gríger. Slovenského parťáka se mu však napodobit nepodařilo. „Soustředil jsem se na to, abychom vyhráli zápas, tak nějak mi bylo jedno, kdo dá gól. Chtěl jsem, aby kdokoliv z nás dal ten třetí, takže jsem na to nemyslel.“

Překvapivě vyhrocené utkání mohlo navíc gradovat na konci třetí dvacetiminutovky, kdy si ve středním pásmu velmi rázně vyměňovali názor Polák s Chalupou. „Dohrál jsem ho a on se po mně nějak ohnal. Pak jsme si tam jen přátelsky povídali, to nebylo nic na shození rukavic,“ dodává s úsměvem.

Související články

Ohlasy k zápasu | so 30.11.2019

Plutnar: Začátky zápasů musíme zlepšit