HC Energie Karlovy Vary

Po skalpu Sparty zpátky domů! Energii čeká Hradec

V úterý Energie vyzve doma hradecký Mountfield, jehož forma se na začátku Extraligy potýká s problémy. Hradečtí mají na svém kontě jeden bod a to za prohru v po samostatných nájezdech s Libercem. Energetici naopak prolomili střelecké neštěstí a vyhráli na ledě pražské Sparty 2:1. O druhou výhru v řadě budou chtít zabojovat v úterý od 17:30 v KV Aréně!
Kde utkání sledovat:
Online přenos
| O2 TV
Vstupenky

Informace pro fanoušky

Vstupenky a parkování

Vstupenky na úterní utkání s Hradcem Králové jsou stále v prodeji. Zakoupit je můžete v mobilní aplikaci Energie, online na vstupenky.hokejkv.cz, nebo osobně na pokladnách KV Arény, které budou v úterý otevřeny od 16:00.

S ohledem na probíhající přestavbu areálu OC Varyáda je počet parkovacích míst u nedalekého obchodního centra omezen. Fanouškům tak doporučujeme využít k přepravě na stadion hromadnou dopravu, případně zaparkovat své vozidlo na jednom z doporučených míst. Užitečné informace naleznete v našem článku.

Čestné buly Martina Rubeše

Úvod úterního zápasu se ponese ve slavnostním duchu. Slavnostní buly totiž vhodí karlovarský rodák a bronzový olympijský medailista v šermu Martin Rubeš.

Fanzóna a doprovodný program

I v nové sezoně se fanoušci mohou těšit na naši Fanzónu a v ní několik novinek. Oproti úvodnímu duelu se Fanzóna vrací zpět do prostoru vestibulu KV Areny (nalevo od fanshopu po schodech dolů a doprava do haly).

Těšit se můžete na tradiční venkovní hokejové hřiště, Stiga a Air Hockey, ale také nové dovednostní stanoviště od našeho partnera Bauer, playstation a řadu dalších aktivit.

O první pauze se vrací oblíbená soutěž o tepelné čerpadlo od firmy Gienger Bohemia, druhá přestávka bude patřit divácké soutěži.

O soupeři

Předešlá sezóna Mountfieldu zůstala za očekáváním, jelikož východočeský klub vypadl již ve čtvrtfinále play-off s Pardubicemi a nenavázal tak na předloňský stříbrný úspěch.

Z důvodu neúspěchu se kádr Hradce částečně obměnil. Své štěstí šel za moře konkrétně do Floridy Panthers zkusit Oliver Okuliar Do Plzně odešel Christophe Lalancette, do rakouské Vídně zamířil Evan Jasper. Radek Pilař, Lukáš Pajer, Matěj Beneš a Jan Eberle zamířili do Maxa ligy. Obměnou prošla také obrana. Patrik Marcel zamířil do Vítkovic.Bohumil Jank do Třince a Michael Gaspardo Slavie Praha.

Naopak Hradeckou ofenzívu vyztužili Ryan Dmowski z Popradu, Oskars Batna z finského Jukuritu a Štěpán Pokorný z Ferris State Univerzity z americké NCAA. Do defenzívy přišli Dávid Mudrák ze Zvoleně a Martin Bučko z Pardubic. Brankařské posty vyztuží Filip Novotný a Stanislav Škorvánek.

Hradci Králové se v aktuálním ročníku ještě nepodařilo vyhrát a pohybuje se tak na 13. místě v tabulce. V úvodním kole prohrál s Litvínovem 2:4 a poté dvakrát doma s brněnskou Kometou a Libercem.

Z kabiny Energie

Energetici po dvou utkáních bez bodu a bez gólu zavítali v posledním utkání na led pražské Sparty, kde se jim konečně zadařilo a vyhráli 2:1. Na úvodní gól se čekalo až do poloviny druhé třetiny, kde se o premiérovou branku Energie v nové sezóně postaral Tarmo Reunanen, zároveň to byla i první trefa finského obránce v našem dresu. O druhý gól se v přesilové hře postaral Dávid Gríger. Sparťané dokázali v závěrečné hře bez brankaře snížit na jednogólový rozdíl, ale ani to nestačilo, a tak se Energetici mohli radovat z letošní první výhry.

„Samozřejmě to nebylo vůbec příjemné. Každý to měl opravdu v hlavě, že jsme ve dvou zápasech ještě nedali ani gól. Byly to ale zatím dvě kola a teď vlastně třetí a my jsme věděli, že dříve nebo později to zlomíme. Šance jsme měli a možná nám jenom chybělo trošku toho štěstíčka. No a dnes se k nám přiklonilo. Byl to skvělý zápas, který jsme odmakali a přišlo to, co jsme potřebovali,“ dodává k výhře na Spartě Dávíd Gríger.

Po skalpu Praženů už se energetici vrací na domácí led. Otazník visí nad startem finského útočníka Arttu Ilomäkiho, který nedohrál duel na Spartě kvůli zranění.

Související články