HC Energie Karlovy Vary

Potvrdili jsme naši sílu, těší Černocha

Energetici v rámci 50. kola Tipsport Extraligy na svém ledě přivítali České Budějovice. Utkání to bylo vcelku vyrovnané, rozhodujícím faktorem byla koncovka. Navzdory tomu, že na soupeře vyslali o třináct střel méně, nadělili soupeři hned pět branek a vyhráli 5:1 i díky gólu a asistenci kapitána Jiřího Černocha.

Jiří, bylo těžké se oklepat po výsledcích z utkání Pardubicemi a Vítkovicemi?
Asi ne. Oba celky jsou letos suverénní. Porážka samozřejmě vždycky bolí, ale v obou zápasech jsme tahali za kratší konec. Takže prohra mrzela, ale věděli jsme, že důležité souboje jako dnes ještě přijdou.

Měli jste v hlavách, že jste České Budějovice už třikrát letos porazili?
Samozřejmě jsme to věděli a chtěli jsme je porazit počtvrté, protože to je vždy dobrá vizitka. Jsem rád, že máme soupeře, které jsme dokázali čtyřikrát porazit. A dneska jsme podle mě byli lepší.

Do konce základní části zbývají dvě kola, je motivace dostat se na pozice, ze kterých začnete play-off doma?
Určitě, čím výš budeme, tím líp. Je lepší jít do play-off se sérií vyhraných zápasů, než třeba s dvěma prohrami za sebou. Budeme se snažit vyhrát další zápasy a uvidíme, co potom.

Jak těžký bude duel s Libercem?
Nevím, jak dnes hrál, ale určitě bude chtít udělat první čtyřku. Bude to ohromně náročné. Musíme začít hrát play-off hokej a připravit se na vyřazovací část, protože tam se sezona rozhoduje.

V kanadském bodování ztrácíte na Tomáše Rachůnka pouhý bod, probíhá v kabině nějaké hecování?
Ne, v tomhle ohledu vůbec. Tím, že v týmu není nikdo bodově ostřílený, tak jsme všichni tak nějak nastejno. Žádné hecování neprobíhá, spíše jsme rádi, že si produktivitu dokážeme rozdělit a nevězí to na jedné lajně. Je fajn, že je nás vepředu víc a dělíme se o bodový přístup.

Štěpán Lukeš zaznamenal 34 zásahů, co na jeho adresu?
Poslední dobou chytá výborně. I díky němu bodujeme, vyhrál nám zápas v Mladé Boleslavi, kde měl čisté konto a dnes jen jeden gól z tolika střel. Předvedl spoustu výborných zákroků, na výhře má velký podíl.

Byly to tedy jeho zákroky, co rozhodlo?
Samozřejmě, za stavu 2:1 měli nějaké šance, Luky to pochytal. Zlomilo se to v půlce zápasu, kdy jsme dali góly za sebou. Každý vám řekne, že když nemáte gólmana, tak nemůžete vyhrát. My ho máme a vyhráli jsme.

Ve třetí části to vypadalo, že jste se soustředili na obranu, je to tak?
Je to tak, nechtěli jsme dostat gól ve třetí třetině, a to se nám povedlo. Už jsme žádnou branku dát nepotřebovali, ale nechtěli jsme žádný dostat. Ubránili jsme oslabení pět na tři, takže třetí třetina bez gólu je super.

Po dvou debaklech o pět gólů, jste mohli takhle vysoko vyhrát vy, je to pro tým velkou úlevou?
Věděli jsme, že tenhle zápas je důležitý proti týmu, se kterým jsme měli vyhrát. Takže jsem rád, že jsme potvrdili naši sílu a zvládli v klidu vyhrát.

Necítili jste naopak kvůli povinné výhře o to větší tlak?
Samozřejmě jsme o tlaku na nás věděli. Prohráli jsme tu s Pardubicemi a věděli jsme, že Budějovice hrají o všechno a bude to těžké. Ale vývoj šel s námi a myslím si, že to bylo od poloviny zápasu rozhodnuté.

Související články