HC Energie Karlovy Vary

Bojujeme o osmičku, chceme vyhrát každý zápas! Kofroň se trefil poprvé

Trápilo ho zranění a spoustu zápasu proseděl. Konečně se ale dostává do tempa a také se trefil, poprvé v dresu Energie. David Kofroň svým gólem přispěl k vysoké výhře nad Budějovickým Motorem. Energetici tak stále bojují o osmou pozici a lepší postavení do play-off.

Davide, jak hodnotíte vysokou výhru nad Motorem?
Určitě kladně. Po těch posledních zápasech jsme přesně tohle potřebovali a doufám že nás to nakopne a budeme v těchhle výkonech pokračovat.

Dali jste si veliký pozor na začátek zápasu a dobře jste do něj vstoupili. Byl to účel?
Před zápasem jsme si říkali, že se nám ten poslední vůbec nepodařil a chtěli jsme k tomu přistoupit jinak. Myslím, že se nám to povedlo a hlavně jsme byli zodpovědní vzadu.

Výhru jste podpořil svým prvním gólem v Energii, jaký je to pocit?
Je to strašná úleva, jak bylo řečeno je to můj první gól a já na něj čekal strašně dlouho. Jsem hrozně rád, že mi to tam konečně spadlo a teď se to už snad posype.

Bylo tam zranění a vynucená pauza, dostáváte se už do tempa?
Ano, bylo tam delší zranění, dlouho mi trvalo než jsem se do toho dostal. Je to podle mě zápas od zápasu lepší a doufám, že v to bude pokračovat správným směrem.

Výkon byl všeobecně dobrý i ve druhé části, kdy se hned na začátku využila přesilovka. Bylo to zlomové?
Určitě tam byl zlom, jak jsme dali ty dva slepené góly, odskočili jsme. Řekli jsme si ale, že musíme hrát furt stejně a hlavně zodpovědně vzadu, nedělat chyby a nedostat zbytečného góla, nepustit je do hry. To se nám povedlo.

Herní převaha byla stále silnější, bylo to cílené, aby se Motor vůbec nedostal do hry?
Určitě, jak jsem řekl. Ty dva rychlé góly nást dostaly ještě víc na koně a myslím, že to po tom bylo vidět.

Bylo po těch posledních zápasech se silnými soupeři znát, že Budějovice nemají až takovou kvalitu?
Řekl bych, že to bylo hlavně o nás. Přistoupili jsme k tomu zodpovědně a vyvarovali jsem se chyb, co jsme dělali v minulých zápasech. Šlo to vidět, podařilo se nám dát góly, hlavně začátek druhé třetiny, pak se hraje lépe.

Zbývá pár zápasů, jaký je aktuální cíl, dostat se do elitní osmičky?
Každý zápas chceme vyhrát a obzvlášť teď, když se blíží play-off, ať máme co největší herní pohodu a nejlepší herní projev do toho play-off.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 26.2.2023

Potvrdili jsme naši sílu, těší Černocha