HC Energie Karlovy Vary

Příprava na MS: Šestý zápas a šestá výhra! Jiří Černoch opět bodoval

Svěřenci Kariho Jalonena i podruhé porazili tým Rakouska. Ve velmi napínavém duelu zvítězili 2:1. Tentokrát se bojovalo do posledních minut, neboť čeští střelci jen těžko překonávali Davida Kickerta.

Do sobotního utkání naskočil také Ondřej Beránek, který opět zaujal místo po boku Jiřího Černocha. Společnost oběma energetikům dělal Hynek Zohorna.

Odvetný zápas s výběrem Rakouska už neměl tak jednoznačný průběh jako první duel ve Vídni. Skóre v osmé minutě otevřeli Rakušané. Kvůli problémům s ledem byla první třetina ukončena ve třinácté minutě a dohrávala se v rámci druhé části.

Ke srovnání skóre využil národní výběr ve dvacáté osmé minutě početní výhodu, když karlovarský kapitán Jiří Černoch z hrany brankoviště připravil parádní šanci pro Filipa Chlapíka, který číhal na pravém kruhu a bez problému poslal kotouč do odkryté branky.

Poslední akcí před MS v hokeji 2023 jsou České hokejové hry, které se konají od 4. do 7. května v Brně. Prvním soupeřem českého výběru bude 4. května tým Finska. Dalšími účastníky turnaje jsou Švédsko a Švýcarsko.