HC Energie Karlovy Vary

Proti Zlínu rád hraji i vyhrávám, usmívá se dvougólový Šenkeřík

Deset zápasů marně čekal na gólový zápis, v posledních třech se ale trefil hned čtyřikrát. Obránce Petr Šenkeřík dvěma góly pomohl k obratu nad Zlínem, klubem, kde hokejově vyrůstal.

V pořádnou přestřelku s neskutečným závěrem se proměnil nedělní duel Zlína s Energií. Domácí ještě v 50. minutě vedli o dvě branky, aby nakonec hosté díky gólu Libora Zábranského 1,5 sekundy před koncem vybojovali cenné vítězství.

„Byla to velká euforie. Dát gól sekundu před koncem a navíc po takovém obratu…Myslím si, že nás to hodně povzbudí do dalších zápasů. Určitě nám to hodně pomohlo poté, co jsme v Boleslavi dostali jedenáct gólů,“ říkal devětadvacetiletý bek po zápase, ve kterém energetici vybojovali pátou výhru v šestém venkovním zápase.

Cesta k dalšímu tříbodovému večeru se ale nerodila lehce. Karlovarští hokejisté dvakrát prohrávali o dvě branky, soupeři navíc pomohli i nezvládnutou přesilovkou, ve které inkasovali.

„Musíme se soustředit celých 60 minut a nemít takové výpadky, jaké jsme dnes měli. Po třetím gólu Zlína, který byl mojí chybou, se to začalo obracet pro domácí, ale ukázali jsme týmového ducha a otočili to,“ hodnotí jasně zlínský rodák, který si výhru nad mateřským klubem hodně užil.

„Znám tu spoustu kluků. Vyrůstal jsem s nimi, hrál, takže se trochu hecujeme. Proti Zlínu hraji rád a rád proti němu dávám góly. A také vyhrávám,“ říká s úsměvem muž, který na západě Čech hraje už čtvrtým rokem.

Během té doby se z hráče, který si nejprve musel vybojovat své místo v tryoutu po úspěšné barážové sezoně, stal obránce, jenž napevno sídlí v elitní formaci i v prvním přesilovkovém komandu Energie. V ní se tak může potkat i se zámořskými posilami klubu, Jakubem Laukem a Davidem Kašem.

„Kluci nám moc pomáhají. Jak Kašička, tak Laukič, jsou hrozně silní na puku a myslím si, že to zvedlo i ostatní kluky, když vidí, jak hrají. Dodávají nám do hry klid a přehled,“ ocenil mladé posily týmu.

Související články

Preview k zápasu | so 28.11.2020

Moravský trip načne Energie soubojem se Zlínem