HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek: Nikdo to za nás neodehraje, musíme vyhrát za tři body

V cestě za předkolem stojí před energetiky nelehký úkol... získat co nejvíce bodů. To se ale v duelu s pražskou Spartou nepodařilo. Střelec jediného karlovarského gólu Tomáš Rachůnek tuší, na čem zapracovat. „Měli jsme tah do brány, šli jsme tam po hlavě. Bohužel se nám nepodařilo prostřelit brankáře. Hosté pak dostali dvě přesilovky, které využili. Máme nejhorší oslabení v extralize, čímž je třeba se zabývat.“

Tomáši prohra ve velmi důležitém utkání, jak byste jej zhodnotil?
Začali jsme dobře, bylo to vyrovnané. Hrálo se i dost takticky. Sparta pak ukázala sílu a potrestala to, co jsme ji nabídli. My jsme nějaké šance měli, ale bohužel jsme je neproměnili. Takové zápasy ale jsou, my když nedokážeme vstřelit gól, tak musíme držet stav 0:0 a prostě to ukopat.

Dost zlomový moment nastal na začátku druhé třetiny, kdy vy jste měli dvě šance, které jste neproměnili. Sparta pak dala dva rychlé góly. Sám jste v jedné z těch šancí byl… Co k tomu říct?
Měli jsme tah do brány, šli jsme tam po hlavě. Bohužel se nám nepodařilo prostřelit brankáře. Hosté pak dostali dvě přesilovky, které využili. Máme nejhorší oslabení v extralize, čímž je třeba se zabývat.

Vy jste v jedné z těch situací nadvakrát zakončoval, pak ještě dorážel. Gól z toho ale nepadl. Co chybělo?
Ten puk se odrazil na hranu, já jsem byl dost blízko a dostatečně jsem ho nezvedl. Moje chyba. To musí jít nahoru.

Naděje na předkolo ještě existuje, bude záležet i na výsledcích ostatních týmů. Koukáte tedy na předkolo, nebo spíše na týmy v tabulce pod vámi?
Před zápasem jsme si řekli, že budeme hrát o play off. Nechceme se zabývat ničím jiným, být nějak nervózní z toho utkání. To si myslím, že se nám povedlo. Bohužel Sparta nás vyškolila v zakončení. Máme za zády Kladno. Nikdo jiný to za nás neodehraje, hned v dalším zápase musíme vyhrát za tři body.

Související články