HC Energie Karlovy Vary

Extraliga míří do finiše, do Varů přijede Sparta

Karlovarští hokejisté nezvládli dvě poslední venkovní utkání a nepřivezli z nich ani bod. I proto musí proti Spartě nutně zvítězit za tři body. Pakliže nevyhrají, jejich šance na postup do předkola budou neveliké. Přijďte je proto podpořit, budou to potřebovat. Zápas začíná v 17:30.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Čtyři poslední utkání v řadě vyhrála Sparta za plný bodový zisk, což ji posunulo v tabulce na třetí místo, které zaručuje přímou účast ve čtvrtfinále play off. O účast v elitní čtyřce ale bojuje ještě celkem šest mužstev. Jandačova družina proto nemá vůbec nic jistého a musí bojovat až do posledního kola. V úterním zápase ve Zlíně chybělo sparťanským trenérům hned několik opor. Z důvodu zranění chybělo úročné duo Tomášek – Kaše. Viróza do zápasu nepustila obránce Mikliše, Pavelku ani Matuškina a útočník Stoljarov chyběl kvůli disciplinárnímu trestu. Naopak do sestavy se po delší době vrátil zkušený forvard Buchtele. V jakém složení přijede Sparta do lázeňské metropole?

Letos se zatím oba páteční soupeři utkali třikrát a vždy se z vítězství radoval pražský celek. Na svém ledě zvítězil 8:4 a 4:3. V KV aréně pak na konci listopadu vyválčil dva body za výhru 5:4 po prodloužení. Energetikům se proti Spartě zkrátka nedaří. Nelichotivou bilanci by bylo dobré zlomit. Podaří se to již v pátek? Pro Energii by to bylo asi nejlepší možné načasování. Tři body totiž potřebuje jako sůl.

Sestavy z předchozího utkání

HC Sparta Praha: Hudáček – Němeček, Dvořák, Polášek, M. Jandus, Jurčina, Moravčík – E. Thorell, R. Horák, Šmerha – Buchtele (A), Chlapík, Z. Doležal – M. Forman, Sobotka (A), M. Řepík (C) – Prymula, Vitouch, Dvořáček.
HC Energie Karlovy Vary : Lukeš – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, Parkkonen, D. Mikyska, Pulpán (A), Vodička – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – O. Beránek, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Kulich, Jiskra, Osmík.

Z domácí kabiny

Energetici jsou v opačném rozpoložení, než jejich páteční soupeř. Nezvládli posledně dvě venkovní utkání a v tabulce se propadli na třinácté místo. Ve hře je ještě 9 bodů. Jisté ale je, že už to karlovarští hokejisté nemají úplně ve svých rukou. Musí zbylé tři duely vyhrát a doufat, že někdo z jejich konkurentů klopýtne. V Českých Budějovicích ani Mladé Boleslavi neodehráli špatná utkání, ale bohužel z nich nemají ani bod.

Celkově to v letošní sezóně venku energetikům příliš nejde. Těšit je tak může alespoň úspěšnost v domácím prostředí. Z posledních čtyř domácích klání vyhráli tři a získali devět bodů. Zdolají ve svém svatostánku také pražskou Spartu?

„Čeká nás předposlední domácí zápas s těžkým soupeřem, Sparta bojuje o první čtyřku. Nicméně teď všechny týmy bojují o postavení v tabulce, takže všechny ty zápasy budou víceméně stejně těžké. Musíme navázat na dobré domácí výkony, doma před našimi fanoušky jsme vždy o něco silnější a produktivnější. Uděláme vše pro to, abychom získali co nejvíce bodů, které potřebujeme, protože všichni se chceme porvat o co nejlepší postavení v tabulce. Týmový výkon, maximální nasazení, obětavost – věřím, že to nám pomůže k úspěchu,“ říká o nadcházejícím utkání asistent trenéra Tomáš Mariška.

Do sestavy energetiků se po zranění vrátil v posledním utkání reprezentační útočník Jakub Flek, na marodce ale dále zůstávají obránce Tomáš Havlín a útočník Tomáš Redlich.

Související články