HC Energie Karlovy Vary

Rozhodně máme na čem pracovat, přiznává David Bruk. Jak je to s budoucností juniorů v A-týmu?

Energetici zahájili přípravu na nadcházející sezonu Tipsport extraligy na ledě Sokolova. Derby bylo premiérou v roli hlavního trenéra pro Davida Bruka. Bezbrankové utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, které ovládl domácí celek. Pro Bruka není podle jeho slov výsledek tolik důležitý, záleželo hlavně na individuálních výkonech.

Pane trenére, máte za sebou premiéru v roli hlavního kouče, byť zatím jen v přípravném zápase, jak jste si ji užil?
Nevím, jestli bych použil zrovna slovo užil. Samozřejmě nám to utkání pomohlo, jelikož jsme si nejen mohli vyzkoušet věci z tréninku, ale hlavně jsem poznal nové hráče. Měli jsme na ledě hodně juniorů, takže jsem poprvé spatřil i jejich zápasové vytížení. Tohle byl, myslím si, největší efekt souboje se Sokolovem.

Výsledek tedy nebyl úplně nejdůležitější?
Vůbec ne. Samozřejmě gratulujeme domácím k vítězství, výsledek pro nás oba však není určitě klíčový. Jak kolega Martin Štrba, tak já jsem měl o duelu jiné představy než konečné skóre.

Nastoupili jste pouze s deseti útočníky a sedmi obránci, byl to záměr? Proč tomu tak bylo?
Záměr v tom byl. Jak jsem říkal, chtěli jsme to vzít trochu kondičně, klíčové a ostřílené karlovarské veterány jsem chtěl nechat doma, v téhle fázi je nepotřebuji vidět v utkání.

Soupeř nastoupil v plné sestavě, bylo to znát?
Já bych to takhle nehodnotil. Můžu se mýlit, Sokolov hrál sice na čtyři útoky, ale je to pořád první přátelský zápas, hráči by měli mít po letní přípravě a dovolené dost sil.

Zmínil jste nástup juniorů, kteří s vámi trénují, řekli si dnešním výkonem o další šance?
Když se budeme bavit o juniorech, tak si určitě řekli o další pokračování s námi.

I přes bezbrankový výsledek byly šance na obou stranách, souhlasíte?
Souhlasím, vytáhli se oba gólmani, kteří mě svým výkonem v téhle fázi sezony velmi překvapili. My měli gólové šance hlavně v první třetině, domácí v té druhé. Když to budu hodnotit takto, tak výsledek neodpovídá průběhu, nějaké branky mohly padnout.

Co utkání napovědělo do dalších fází přípravy?
Že máme rozhodně na čem pracovat.

Související články