HC Energie Karlovy Vary

První příprava je tu! Energie se v Brukově premiéře utká se Sokolovem

Zápasový půst je u konce! V úterý 2. srpna se energetici vydají do Sokolova, kde od 18:00 hodin změří své síly s domácím Baníkem. Nového trenéra Davida Bruka tak čeká premiéra hned v tradičním derby utkání.
Vstupenky: https://go.ticketportal.cz/event/1598

O soupeři

Loňská sezóna Baníku byla velmi úspěšná. Postup na vrchol Chance ligy mu sice překazila Dukla Jihlava, která ho v semifinále play-off přemohla za stavu série 4:1, Sokolov i tak vybojoval historické 3. místo.

Stejně jako po předchozích sezónách zůstal základ týmu beze změn. Tedy s výjimkou brankoviště, o které se v této sezóně budou dělit Adam Horák a Martin Michajlov, jehož předchozím působištěm byla Slavia Praha.

Do týmu Sokolova se vrátil odchovanec Matěj Zadražil, k velké radosti sokolovských fanoušků se na působení v týmu dohodl i Marek Švec, který se vrací po ročním působení v Prostějově. Z Karlových Varů dorazil Martin Osmík a na hostování se domluvil Martin Weinhold. Sokolov zalovil i mezi juniory, a tak se s týmem již připravuje nejlepší obránce juniorské extraligy Tomáš Tomek ze Sparty Praha, stejně jako další Sparťan, útočník Petr Ton ml.

Řady sokolovského týmu opustil obránce Jan Strejček, který bude nyní hrát za Litvínov. Za Šumperk budou v této sezóně nastupovat obránce Patrik Kadeřávek a útočník Adam Křemen. Obránce Vít Seemann bude hájit barvy Chomutova. Útočník Vitězslav Bílek směřuje do Řisut. Do útoku pražské Sparty má namířeno Daniel Přibyl, který se po vleklých problémech s kolenem, kvůli nimž nemohl více jak čtyři roky hrát, v Sokolově vrátil k hokeji.

HC Energie Karlovy Vary

Pro karlovarský tým byla loňská sezóna jako na houpačce. Energetici, po divokém závěru, kdy se nad nimi vznášela hrozba baráže, přešli přes týmy Plzně a Litvínova až do předkola extraligy. V něm narazili, stejně jako v sezóně 2020/2021, na Dynamo Pardubice, přes které ani tentokrát do čtvrtfinále nepřešli.

Rovněž týmu Energie se nevyhnuly změny. Ta nejvýznamnější proběhla na trenérských postech. Martin Pešout, který na pozici hlavního trenéra tým vedl v předchozích pěti sezónách, přijal místo trenéra v Kometě Brno. Hlavním trenérem energetiků je nově David Bruk, který přišel z Litoměřic, na pozici asistenta přišel Jakub Grof. Ten se vlastně vrací „domů“, neboť je odchovancem Energie a působil i v jejích obranných řadách. V posledních letech působil jako asistent trenéra v Přerově.

Tým Komety posílí rovněž rychlonohý útočník Jakub Flek, který barvy Energie oblékal deset let. Do Nových Zámků odešel Tomáš Mikúš a Jiří Průžek si plácl se Šumperkem. Na hostování do Třebíče se vydal David Tureček a štěstí ve švédském klubu Västeräs vyzkouší Patrik Parkkonen.

Energie samozřejmě také posilovala. Na místo činu se po dvou letech v Liberci vrací útočník Dávid Gríger. Útočné řady posílil ještě David Kofroň z týmu třineckých Ocelářů a Josef Baláž, který do Varů přišel z Nitry. Posil se dočkala i obrana. Z brněnské Komety do Energie zamířil Tomáš Bartejs a od boleslavských Bruslařů přišel David Bernad. Otazníky se zatím vznášejí nad působením Jiřího Kulicha. Mladý útočník podepsal smlouvu v NHL s klubem Buffalo Sabres, který si ho v draftu vybral z 28. pozice.

Z kabiny Energie

Karlovarské Áčko zahájilo přípravu na ledě již minulé pondělí. Trenérskému štábu chyběli pouze mladí reprezentanti, brankář Adam Dybal, obránce Matteo Kočí a také již zmíněný Jiří Kulich, který se s reprezentační dvacítkou chystá na blížící se mistrovství světa.

Do úvodního duelu v Sokolově vyrazí energetici s většinou letošních posil, prostor ale dostanou tradičně i hráči juniorského věku, kteří se s A-týmem připravují.

Velkou premiéru si na lavičce odbyde nový hlavní kouč David Bruk, stejně jako v pozici asistenta bývalý obránce Jakub Grof.

Karlovarští fanoušci utvoří kotel za brankou

Související články