HC Energie Karlovy Vary

Sapoušek už válí za mořem! Úžasný pocit, raduje se po prvním gólu

Sezonu rozjel v Karlových Varech, kde válel za juniorku, ale prostor dostal i v Áčku. Na přelomu roku vybojoval s českou dvacítkou historické stříbro na mistrovství světa. Nyní už ale Robin Sapoušek válí v zámoří, kde obléká dres týmu Victoria Royals.

V pátek si odbyl premiéru, v sobotu už skóroval. Robin Sapoušek se gólově prosadil hned při svém druhém startu za Royals! Na začátku druhé třetiny zblízka překonal brankáře Kykkanena a poslal svůj tým do vedení 2:1, ten nakonec vyhrál 6:3 a zapsal důležitou výhru.

„Je to úžasný pocit. Když jsem vystřelil, ani jsem nevěřil, že to půjde do brány. Musím ale poděkovat za parádní přihrávku,“ popsal svou premiérovou trefu v soutěži.

V té sice karlovarský odchovanec odehrál teprve dva duely, už nyní ale může srovnávat s českými soutěžemi.

„Hrálo se v rychlejším tempu a byl to těžší zápas, než jsem byl zvyklý v Česku. Myslím ale, že mi užší hřiště vyhovuje. Byla to dobrá utkání, cítil jsem se dobře a užil jsem si je,“ popsal své začátky v kanadské juniorce v pozápasovém rozhovoru.

Ještě než naskočil do prvního duelu, užil si, jak už bývá v zámoří zvykem, čestné kolečko na začátku rozbruslení. Celkově si pak Sapoušek pochvaloval diváckou atmosféru při utkání.

„Přišlo hodně lidí, fanoušci byli úžasní. Chtěl bych všem moc poděkovat,“ užíval si talentovaný forvard.

Victoria v obou duelech Kelownu porazila, 4:0 a 6:3. Stříbrný medailista z nedávného šampionátu dvacítek, který nastoupil ve třetím útoku, věří, že jeho týmu získané body pomůžou. Victorii se totiž v letošní sezoně doposud příliš nedařilo.

Nyní však, i se Sapouškem v sestavě, může vývoj sezony zvrátit. Tak ať se daří!