HC Energie Karlovy Vary

Skuhravý: Rozhodly přesilové hry

Karlovarští hokejisté podali na ledě Mladé Boleslavi velmi dobrý výkon. Po většinu utkání byli aktivnější. Vytvořili si mnoho šancí, které však nedokázali proměnit. „Boleslav využila dvě přesilovky, my žádnou,“ zhodnotil jednoduše příčinu porážky kapitán Václav Skuhravý, který vsítil druhou branku svého týmu, čímž dorovnal klubový rekord v počtu vstřelených branek.

Karlovarská Energie podala v Mladé Boleslavi sympatický výkon, přesto odjíždí domů bez bodu. Rozhodl mizerný vstup Západočechů do zápasu a neproměněné šance. „Úvod zápasu nám vůbec nevyšel. Navíc šel soupeř rychle do vedení, což nás poslalo trochu dolů. Boleslav dobře bruslila a byla všude o krok dříve,“ hodnotil nepovedený vstup do zápasu kapitán Václav Skuhravý.

„V polovině prvního dějství jsme se ale vzpamatovali a rozhodně nebyli horším týmem. Naopak se nám podařilo herně ovládnout druhou třetinu, kde jsme dokonce otočili výsledek na svou stranu. Bohužel jsme neudrželi vedení do druhé přestávky. Boleslav využila dvě přesilovky a opět vedla,“ dodal Skuhravý.

Karlovarský veterán vsítil druhou karlovarskou branku a poslal svou družinu do vedení, přesnou trefou navíc dosáhl na další statistický milník. Vyrovnal totiž klubový rekord v počtu vstřelených branek, když dohnal svého někdejšího spoluhráče a kamaráda Petra Kumstáta. Přitom se mohl na čele osamostatnit. Za stavu 0:1 v neprospěch Energie se rozjel k trestnému střílení, ovšem na brankáře středočeského celku nevyzrál.

„Neproměněný nájezd mě mrzí, ale vždy to je loterie. Tentokrát to brankář dobře chytil. Daleko víc mě ale mrzí dvě neubráněná oslabení, ve kterých domácí překlopili utkání na svou stranu,“ dodala už teď hrající klubová legenda.

Posledních deset minut bylo jasně v režii hostující Energie, která svírala svého soka. Vytvořila si dokonce několik stoprocentních šancí, ale slovinský brankář Krošelj již puk za svá záda nepustil. Kde je tedy hlavní příčina porážky? Bídná koncovka nebo neproměněné přesilové hry. Kapitán s číslem třicet čtyři na zádech má jasno.

„Boleslav využila dvě přesilovky, my žádnou. Navíc jsme neproměnili mnoho šancí včetně trestného střílení. Proto odjíždíme domů bez bodu,“nehledá čtyřicetiletý útočník výmluvy. Na výkonu svého týmu však našel i pozitiva. „Svou premiéru v letošní sezoně si odbyli dva mladí útočníci a oba musím moc pochválit. Hráli velmi dobře a pokud budou nadále na sobě tvrdě pracovat, nemusíme se o naší budoucnost obávat.“

Děkuji za rozhovor.

Související články