HC Energie Karlovy Vary

Premiéra? Hrát extraligu za Vary byl můj sen, říká mladík Šik

Rozsáhlá marodka si vyžádala změny v sestavě. Do Mladé Boleslavi s týmem odcestovalo i duo nadějných pušek - Otakar Šik a Adam Křemen. Přestože se nakonec Západočeši z výhry neradovali, za svůj výkon se stydět rozhodně nemusí.

„Užil jsem si ji strašně moc, byl to vždycky můj sen hrát extraligu a ještě k tomu za Energii, kde hraji vlastně od začátku. Byl to zatím nejlepší okamžik mé kariéry,“ neskrývá radost Otakar Šik. Ten se o nominaci dozvěděl den před utkáním. „Ve čtvrtek jsem šel na trénink v Litoměřicích a po tréninku mi volali z Varů, že se mám druhý den hlásit na tréninku, že pojedu hrát do Boleslavi. Tak jsem hned volal taťkovi, ten pro mě přijel a odvezl mě do Varů.“

Ačkoliv to byla pro mladého Šika premiéra v Tipsport extralize, zkušenosti s karlovarským A-týmem sbíral již minulou sezonu, kdy po startech ve druhé nejvyšší soutěži naskočil i do baráže. „Určitě mi to pomohlo strašně moc. Myslím si, že zas takový rozdíl mezi 1. ligou a extraligou není, takže jsem měl velkou výhodu, že jsem zvyklý už na dospělý hokej a nemusel jsem si zvykat,“ říká energetik s desítkou na zádech.

A jak si karlovarský odchovanec vedl? Na ledě strávil téměř jedenáct a půl minuty, byl hodně vidět a dokonce zapsal kladný bod do kolonky +/- za účast na ledě při brance energetiků. „Moc si toho vážím, že jsem dostal tolik prostoru. Osobně jsem byl překvapený, že na první zápas jsem dostal tolik času, jsem za to vděčný. A výkon? Myslím, že celý tým pracoval na 100 % a že nikdo nic nevypustil, ale bohužel to na body nestačilo.“. Patřičně hrdí byli po zápase i rodiče, kteří se na svého syna přijeli podívat až do města automobilů. „Pochválil mě a říkali, že jsou pyšní.“

Osmnáctiletý mládežnický reprezentant se v letošním ročníku zařadil mezi stálice prvoligových Litoměřic. Za pětatřicet klání v kališnickém dresu zaznamenal sedm gólů a šest asistencí. Projekt, jenž pomáhá mladým hráčům, vnímá Šik pozitivně. „V Litoměřicích jsou převážně mladí hráči, protože se jedna o projekt “Dukla,” takže všichni bydlíme na pokoji, všechno máme zařízené - stravu, ubytování - a to je si myslím strašně super. Samozřejmě máme každý den trénink jak na ledě, tak na suchu, a potom máme příležitost chodit kdykoliv na střelnici nebo do vířivky nebo do posilovny když někdo chce,“ vypráví.

Odpočinek? Ten Otakara Šika v následujících dnech rozhodně nečeká. „Zítra hraji za Litoměřice proti Benátkám a v neděli mám sraz s reprezentaci U19. V úterý letíme do Finska na turnaj pěti zemí,“ popisuje svůj nabitý program talentovaný forvard.

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 1.2.2019

Skuhravý: Rozhodly přesilové hry