HC Energie Karlovy Vary

Premiéra pro mladíky, v Boleslavi se Šikem a Křemenem

Velkou extraligovou premiéru si v pátečním utkání na ledě Mladé Boleslavi odbydou dva karlovarští mladíci, útočnici Otakar Šik a Adam Křemen.

Vinou zranění a nemoci bude energetikům v Mladé Boleslavi chybět čtveřice hráčů základní sestavy, extraligový debut tak čeká na dvojici karlovarských mladíků, která patří mezi stálice mládežnických reprezentací.

„Při absenci několika hráčů základní sestavy, která nás postihla po zápase s Olomoucí, jsme se rozhodli dát šanci našim mladým hráčům Otakaru Šikovi a Adamu Křemenovi. Oba se velice dobře jeví v prvoligových Litoměřicích, respektive karlovarské juniorce, kde pravidelně nastupují v prvních dvou formacích a patří mezi stálé hráče mládežnických reprezentací,“ uvedl k jejich debutu hlavní trenér Martin Pešout.


Osmnáctiletý útočník Otakar Šik v letošní sezoně pravidelně nastupuje v prvoligových Litoměřicích, kde se postupně vypracoval do druhé formace kališníků. V 35 zápasech nasbíral solidních 13 bodů za sedm branek a šest asistencí. V A-týmu Energie debutoval už během loňské sezony, kdy odehrál třináct zápasů v první lize, dalších šest pak přidal v baráži, kde bodoval hned třikrát (1+2). Karlovarský odchovanec je stálým členem mládežnických reprezentací, už příští týden vyrazí s devatenáctkou na Turnaj 5 zemí do Finska.


O rok mladší Adam Křemen se v 17 letech zařadí mezi nejmladší hráče, kteří kdy okusili extraligu v Karlových Varech a prožije tak soutěžní debut v dospělém hokeji. Za A-tým Energie už v létě odehrál přípravný zápas v Litvínově. Sedmnáctiletý útočník doposud nastupoval za karlovarskou juniorku, v níž si v letošní sezoně drží průměr takřka jednoho bodu na zápas, kdy v 33 utkáních posbíral 29 bodů (15+14). I Křemen příští týden bude reprezentovat Česko na mezinárodním turnaji, s osmnáctkou vedenou Aloisem Hadamczikem ho čeká Turnaj 5 zemí v Soči.


Související články

Ohlasy k zápasu | pá 1.2.2019

Skuhravý: Rozhodly přesilové hry