HC Energie Karlovy Vary

Spadnout zpátky na zem. V pátek musí nastoupit úplně jiné mužstvo, uvědomuje si Zábranský

Jedním ze čtyř střelců v hororovém utkání na ledě Mladé Boleslavi byl obránce Libor Zábranský. Karlovarský bek potvrdil svou produktivitu, ani jeho trefa však debaklu nezabránila. Pozitiva na takovém klání ale dvacetiletý vousáč hledat nechtěl. „Já bych na tomto utkání pozitiva nehledal. Teď musíme spadnout zpátky na zem a v pátek předvést, že jsme dobrý tým.“

Libore, jak zhodnotit takové utkání?
Bohužel se nám dnešek nepovedl a po pěti parádních zápasech přišla facka, kterou jsme si za ten výkon zasloužili. Neodvedli jsme vůbec dobrý výkon, vůbec se nám nepovedl začátek a po první třetině jsme prohrávali 0:5. To už se těžce dohání s týmem, jako je Boleslav. My si z toho musíme vzít ponaučení a v pátek musí nastoupit úplně jiné mužstvo.

Kdy jste už považovali zápas za ztracený? Rozhodla to definitivně ta úvodní dvacetiminutovka?
Pro nás není zápas u konce, dokud není odehráno šedesát minut. I když ten stav vypadal tak, jak vypadal, tak jsme si řekli, že prostě musíme zabrat, nevypustit ani minutu a vlastně se už tak připravovat i na další zápas. Jak se říká, jak skončíte, tak i začnete další zápas. Ve třetí třetině jsme dali tři góly a já doufám, že taková facka nás probere a v pátek budeme hrát o hodně lépe.

Může být výkon ve třetím dějství takovým menším pozitivem, že se mužstvo úplně nesložilo?
Já bych na tomto utkání pozitiva nehledal. Prostě jsme prohráli 11:4 a musíme si sáhnout do svědomí, že ten zápas nebyl dobrý.

Pamatujete ve své kariéře porážku podobného kalibru?
To nevím, určitě jsem v životě prohrál o sedm gólů. Nějak si to nevybavuji.

Ta zmíněná předchozí vítězná šňůra přišla také po podobném debaklu. Může vás to nakopnout i tentokrát?
Já doufám, že ano. Je možná dobře, že ta facka přišla teď, než někdy v pozdější části sezony. Musíme spadnout zpátky na zem a v pátek začít odznovu, doufejme, novou sérii.

Vstřelil jste již čtvrtou branku v sezoně. Osobně se vám v Karlových Varech daří...
Já bych po takovém zápase nechtěl řešit osobní statistiky, to se omlouvám.

Při předchozích pěti výhrách jste inkasovali pět gólů. Čím to, že se tentokrát obrana takto rozpadla?
Jak jsem říkal, podle mě to byla ta první třetina, ve které jsme dostali pět gólů. Nemůžeme se vymlouvat na to, co byla čí chyba, prostě jsme to nezvládli jako tým. Musíme si říct, že takový zápas se už nebude opakovat. Je to ale hokej, taková utkání prostě jsou. Jenom na nás teď bude, jak se oklepeme a jak budeme hrát v pátek. To ukáže charakter mužstva.

Bylo v kabině o první přestávce pořádné dusno?
Řekli jsme si, že to takhle dál nejde. Prohrát třetinu 0:5 je strašné. Měli jsme před sebou ještě dvě třetiny, takže jsme si řekli, že se s tím budeme snažit udělat nejvíce, co jde. I když to nedopadlo, tak jsme se snažili. My se ale nemůžeme vymlouvat, od nás to byl strašidelný zápas.

Existuje recept, jak se z toho oklepat?
Recept na to není, je to hokej. Sezona je dlouhá, máme ještě přes třicet zápasů. Abychom se zhroutili z jednoho utkání, to vůbec. Spíše naopak, musíme to vzít jako zdravou facku, jako jsme to vzali proti Třinci, a pak jsme začali dobrou sérii. Teď musíme spadnout zpátky na zem a v pátek předvést, že jsme dobrý tým.

Související články