HC Energie Karlovy Vary

Spolupráce se Sokolovem. Baník na startu sezony posílí sedmička energetiků

Hokejová extraliga začne už za osm dní. Sportovní vedení Energie a trenérský štáb A-týmu v těchto dnech finalizuje přípravu na novou sezonu a také ustanovilo kádr pro start soutěžního ročníku. V partnerském Baníku začne sedmička energetiků - brankář Vladislav Habal, obránce David Tureček a útočníci David Kofroň, L’ubomír Kupčo, Otakar Šik, Jan Kern a Ondřej Procházka.

Spolupráce s partnerským Baníkem dostává letos konkrétnější obrysy. V Sokolově začne sezonu zmíněná sedmička energetiků, v černožlutém dresu navíc mohou dostávat prostor i nadějní junioři Energie.

„Letos jsme se snažili postavit širší kádr, protože vždy existuje riziko zranění nebo nemoci. Pokud je kádr užší, je důležité mít kam sáhnout. Tito hráči jsou členy našeho týmu, ale protože momentálně nehrají u nás, velmi oceňujeme spolupráci se Sokolovem. Mohou tam dostávat dostatečné zápasové i tréninkové vytížení,“ říká o aktuální sestavě Energie a spolupráci s Baníkem Jiří Kalous, sportovní ředitel Energie.

„Kluci začnou sezónu v partnerském Sokolově, ale to vůbec neznamená, že by nebyli součástí našeho kádru. Pořád s nimi počítáme jak pro tuto sezónu, tak do budoucna. Je pro nás důležité, aby měli dostatek herní praxe. Mít širší kádr je výhodné i z hlediska konkurence – každý hráč musí bojovat o místo v sestavě,“ říká o výhodě širšího kádr hlavní trenér Energie Pavel Patera.

Prvoligový Baník čeká soutěžní premiéra už v sobotu na ledě Litoměřic, Energie zahájí extraligu příští středu na ledě Českých Budějovic.