HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Rachůnek s Dávidem Grígerem děkují za podporu

V Energii se vypracovali v elitní útočníky, po poslední sezoně se rozhodli z klubu po dlouhých letech odejít. Útočníci Tomáš Rachůnek s Dávidem Grígerem ale na Karlovy Vary nezapomněli. V rozloučení s klubovými barvami na Instagramu poděkovali fanouškům i klubu samotnému.

Dávid Gríger strávil na západě Čech ještě celkem 7 let, když přišel jako jedna z posil pro druhou sezonu karlovarské juniorky v MHL. Přes hostování v prvoligové Jihlavě se postupně propracoval až do A-týmu Energie, kde si vybojoval post prvního centra a jednoho z klíčových útočníků týmu. Od sezony 2016-17 je rovněž stálým členem slovenské reprezentace. Pětadvacetiletý rodák z Popradu odehrál za karlovarské Áčko celkem 231 soutěžních duelů, ve kterých posbíral 134 bodů (59+75).

„Chtěl bych poděkovat všen spoluhráčům, trenérům a fanouškům za pěkných 7 let v Energii a klubu za nabídnutou příležitost,“ poděkoval ve svém rodném jazyce Gríger na svém Instagramovém profilu.


Devětadvacetiletý Tomáš Rachůnek přišel do Karlových Varů před sezonou 2015-16 a za Energii odehrál celkem 310 utkání, ve kterých zaznamenal 226 bodů (83+143). V letošním extraligovém ročníku, jenž byl jeho nejlepší v dosavadní kariéře, nasbíral 52 bodů a v produktivitě celé soutěže skončil na čtvrtém místě. Díky skvělým výkonům se také po sedmi letech vrátil do národního týmu.

„Děkuju za krásných 5 let! Velká škoda, že jsme se nemohli rozloučit v play-off,“ uzavřel západočeskou kapitolu odchovanec zlínského hokeje Rachůnek.


Vedení klubu by chtělo oběma hráčům poděkovat za odvedené služby v uplynulých sezonách, kdy výrazně pomohli týmu při postupu z 1. ligy, loňské záchraně extraligy a letošním postupu do předkola play-off. Oběma hráčům bychom zároveň chtěli popřát hodně štěstí v další kariéře s tím, že v našem klubu budou mít i v budoucnu vždy dveře otevřené.