HC Energie Karlovy Vary

Užili jsme si to, říká Tureček. Za první extraligovou trefu je rád

Výrazně omlazená sestava se jela poprat a především nabrat extraligové zkušenosti do Vítkovic. Mezi mnoha mladíky v sestavě byl i zadák David Tureček. Osmnáctiletý dlouhán na utkání v OSTRAVAR Aréně jen tak nezapomene, vždyť po přihrávce od Adama Křemena vstřelil svůj první gól v české nejvyšší soutěži.

Davide, jaký byl zápas proti Vítkovicím?
My jsme si to hlavně užili. Bylo vidět, že na Vítkovice nemáme, ale alespoň jsme si zkusili, jaké to je hrát seniorský hokej a co nám chybí k tomu hrát ho dál.

Vzpomínáte si, kdy naposledy jste dostal tolik gólů?
To bude asi hodně dávno. Nějaké inkasované góly byly zbytečné, mohlo to být o méně branek.

Vstřelil jste svůj první extraligový gól, jaké z toho máte pocity?
Jsem samozřejmě rád, že jsem proměnil tu šanci. Musím poděkovat Adamu Křemenovi, dal výbornou přihrávku od mantinelu. Pak už to bylo jednoduché dorazit.

Kdy jste se dozvěděli, že pojedete v takové sestavě?
Když jsme s juniorkou porazili Spartu 1:0 a zajistili si play-off, tak si nás pan trenér Eismann zavolal, že si nás pan Pešout vybral a pojedeme v tomto složení.

Byla to pro vás výzva, šance se ukázat?
Chtěli jsme se ukázat, vzdorovat co nejdéle a nejvíce. Hrát vyrovnaný zápas a kdyby se dařilo tak třeba udělat nějaký bod, ale myslím si, že obraz hry byl jasný.

Co tedy zlepšit, abyste se dostali na seniorskou úroveň?
Musíme určitě zrychlit na tréninku, zrychlit s pukem, otáčet hru a určitě v síle, je velký rozdíl v soubojích u mantinelu. A taky si to trochu oťukat, protože každý byl nervózní, půlku zápasu měl velký respekt. Pak už to bylo o něco lepší.

Myslíte si, že domácí postupem polevovali, nebo jste se spíše začali chytat?
Když jsme dali gól, tak to ze všech spadlo, začalo se nám hrát lépe. Samozřejmě, když vedete 7:0, tak taky trochu pustíte, takže to bylo na obou stranách.

Zaznamenal jste, jak vám po vstřeleném gólu tleskala hala?
Zaznamenal! Divákům ve Vítkovicích děkuji.

Související články