HC Energie Karlovy Vary

Poslední venkovní bitva základní části, Energie míří na led Vítkovic

Hokejisté karlovarské Energie nasedají naposledy v rámci letošní základní části Tipsport extraligy na autobus. V posledním venkovním představení vyzvou Vítkovice, tedy celek, s nímž mají v aktuálním ročníku pozitivní bilanci. Úvodní buly bude v Ostravar Aréně vhozeno v 17:30, tedy jednotně se všemi ostatními zápasy soutěže.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos

O soupeři

Vítkovice v letošní sezoně rozhodně karlovarskou Energii oblíbeným soupeřem nazývat nebudou. Mužstvo z Ostravy totiž na svěřence Martina Pešouta nevyzrálo z předchozích tří vzájemných duelů ani jednou. Poprvé padla Ridera na západočeském ledě 1:4, podruhé si z lázeňského města odvezla dokonce debakl 1:9 a naposledy, už v domácím prostředí, padla poměrem 0:3. Výsledkem jsou tedy tři zápasy a pouze dvě vstřelené vítkovické branky.

Co se aktuální formy týče, je to ve Vítkovicích jako na houpačce. Po dvou výhrách (v derby s Třincem 3:2 a nad Plzní 3:1) postihla tým naopak šňůra dvou proher - po samostatných nájezdech v Mladé Boleslavi a naposledy poměrem 0:4 na ledě Litvínova. V tabulce patří svěřencům Mojmíra Trličíka předposlední místo s tříbodovým odstupem na poslední Kladno. K zachování extraligové příslušnosti potřebují Vítkovičtí tři body.

Z karlovarských řad

Po devíti letech vytoužený postup. Energie pojede přes celou republiku již s jistotou, že si zahraje předkolo Generali Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy ledního hokeje. V posledním utkání v Mladé Boleslavi získali Karlovarští bod za prohru v prodloužení.

Sestavy z předešlého utkání

HC Vítkovice RIDERA: Dolejš – Štencel, Trška, L. Kovář, Dudas, Výtisk, R. Černý, Gregorc – Šišovský, J. Hruška, Schleiss – Bukarts, Roman, Lakatoš – Dej, R. Veselý, Mallet – Dočekal, Werbik, T. Kubalík
HC Energie Karlovy Vary: Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – Koblasa, T. Mikúš, O. Beránek – V. Polák, Černoch, Kohout – M. Zabloudil, Vildumetz, Vondráček

Související články