HC Energie Karlovy Vary

V bitvě s Mladou Boleslaví jde o všechno! Dorost bude bojovat o pokračování sezony

Nejdůležitější a nejtěžší zápas sezony svede tým dorostu v pátek 24. března od 17:45 hodin. Nejdůležitější, protože čtvrtfinálová série s týmem BK Mladá Boleslav se do Karlových Varů vrátila za stavu 2:2. Chybný krok tak znamená konec sezony. Svěřenci Tomáše Andryse jsou ale bojovníci a už několikrát ukázali svou sílu a charakter, ať už to byla hra ve třinácti hráčích nebo obraty ve zdánlivě ztracených zápasech. V pátečním duelu budou potřebovat spoustu sil, energie a hlavně čistou hlavu, aby si vybojovali šanci na pokračování v bojích o titul. Víc než kdy jindy se jim bude hodit podpora fanoušků. Vstup na utkání je zdarma.

O soupeři

Do vyřazovacích bojů vstoupili Bruslaři ze sedmého místa nadstavby. V osmifinále si ve dvou zápasech poradili s týmem Dynama Pardubice. Výhra mladoboleslavských hráčů v prvním vzájemném duelu byla poměrně těsná, když zápas skončil až v prodloužení za stavu 4:3. Napínavý byl v prvních dvou třetinách i druhý zápas. Poté co v první třetině nepadla ani branka tak druhá třetina skončila za stavu 1:1. Rozhodující byla třetí třetina, kdy těsně před její polovinou skóroval Adam Kurka, který další gól přidal v padesáté deváté minutě a Richard Kubíček čtvrtý gól do pardubické branky poslal v šedesáté minutě.

Bruslaři tedy, stejně jako energetici postoupili do čtvrtfinále v nejkratším možném čase. Vzájemná série odstartovala v Karlových Varech. Už od úvodního vhazování bylo jasné, že i přes rozdílné postavení v tabulce mají hráči Energie před sebou soupeře, který jim nedá nic zadarmo a o postup bude bojovat stejně zuřivě. Po prohře v prvním zápase trenérský tým Bruslařů přizpůsobil strategii hře energetiků a to jim vyneslo výhru ve druhém a třetím zápase série. Ve čtvrtém duelu si mladoboleslavští mladíci díky střele Vojtěcha Steklého vynutili prodloužení. Zápas nakonec rozhodly samostatné nájezdy v nichž žádný z Bruslařů nevyzrál na Adama Ebenstreita.

Bilance čtvrtfinálových zápasů:

ČF1 pátek 17. 3. 2023 HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:1

Branky a nahrávky: 29. Záhejský (Galnor), 44. Záhejský, 60. Galnor – 59. Lisler (Hlinský, Steklý)

ČF2 sobota 18. 3. 2023 HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 1:5

Branky a nahrávky: 32. Cipko (Váňa) – 23. Lisler (TS), 33. Steklý (Lisler, Hlinský), 50. Vojáček (Šilhavý, Hurt), 52. Vojáček (Lisner), 59. Vojáček.

ČF3 úterý 21. 3. 2023 BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 2:1

Branky a nahrávky: 35. Král (Křivánek), 37. Šindelář (Steklý) – 53. Pastor (Mähler).

ČF4 středa 22. 3. 2023 BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 2:3sn

Branky a nahrávky: 50. Steklý (Kubíček), 59. Průšek (Král) – 1. Zeman (Čihař), 55. Wardas (Váňa, Pelikán), rozh. náj. Mähler.

Z kabiny Energie

I dorost Energie potřeboval k zisku vstupenky do čtvrtfinále dva zápasy. Jejich soupeřem byl tým Komety Brno. Jak už bylo řečeno první vzájemný duel odehráli energetici s dvanácti hráči v poli a brankářem. Brněnští hráči se svými soupeři nemazlili a ve třetí třetině byly souboje a napadání dost vyhrocené. I přesto se karlovarským mladíkům podařilo zvítězit 4:1. V Brně se emoce trochu uklidnili a energetici si přivezli výhru 6:3.

Na vítězné vlně pokračovali i v prvním čtvrtfinálovém zápase, který po tuhém boji vyhráli 3:1. Vzápětí však přišlo vystřízlivění, protože ve druhém zápase se energetici nedokázali dostat na kobylku Břetislavu Vystrčilovi, který střežil branku Bruslařů, a připsali si pouze jednu branku. Zápas skončil výhrou 5:1 pro Mladou Boleslav. Do Mladé Boleslavi se série přesunula za stavu 1:1.

Ani ve třetím zápase série nenašli karlovarští mladíci recept na téměř neprůstřelného Vystrčila. Jediným střelcem Energie byl obránce Tobiáš Pastor a prohra zabolela o to víc, že to bylo pouze o jednu branku. V tomto zápase navíc karlovarští mladíci přišli kvůli zranění o útočníky Jakuba Galnora a Víta Záhejského.

Ve čtvrtém utkání na led vyjelo na straně Energie třináct hráčů a do branky se postavil Adam Ebenstreit. Od prvních sekund svěřenci Tomáše Andryse dokazovali, že jsou zpět. Vedení 2:1 ztratili až v power play. To že ještě neřekli poslední slovo ukázali energetici tím, že si výhrou v nájezdech vynutili pátý zápas. Série se tak za stavu 2:2 vrátila do Karlových Varů, kde v pátek oběma týmům půjde o všechno.


Před pátým zápasem jsou znovu aktuální slova obránce Pavola Cipka, kterými hodnotil první zápas čtvrtfinále. „Věřím, že teď do toho půjdeme zase jako s Brnem, že se semkneme jako tým a budeme makat na sto deset procent. Musíme do toho jít srdcem.”