HC Energie Karlovy Vary

Věděli jsme, o co se hraje, říká Černoch po důležité výhře

Dvě trefy v rychlém sledu. Tak začalo utkání s Českými Budějovicemi. Druhý gól energetiků vstřelil kapitán Jiří Černoch ve 4. minutě a zásluhou výborně rozehrané první třetiny se Karlovarští radují z důležitého vítězství v letošní sezoně.

Jiří, jak chutná tak důležité vítězství?
Věděli jsme, že to je důležitý zápas o šest bodů. Za výhru jsme moc rádi. Musíme na to navázat, ale dnes to byl velice důležitý zápas.

Jak jste se nahecovali na zápas, že se vám tak povedl start?
Ani jsme se hecovat nemuseli, každý věděl o co se hraje. Na začátku jsme měli trošku štěstí, když nám tam padly dvě branky. Hodně nám to pomohlo. Hraje se vám lépe, když od páté minuty vedete 2:0.

Nastupoval jste s Ondřejem Beránkem, jak fungovala tato spolupráce?
Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. Dostávali jsme se do šancí a měli jsme jich mraky, bohužel jsme z toho nedokázali vstřelit gól, ale ani to nebylo potřeba. Příště musíme využít šance, dnes jich bylo opravdu hodně. To je jediné, na čem bychom měli zapracovat.

V čem je tato spolupráce specifická?
Mě se s ním hraje dobře, protože je rychlý a já vím, že pokud mu to hodím do jízdy, tak je schopný udělat situaci jeden na jednoho. Zvykli jsme si na sebe a vím, co od něj můžu čekat. Rychlost je jeho velká přednost a snažím se mu to dávat tak, aby z toho mohl těžit.

Díky za rozhovor!

Související články