HC Energie Karlovy Vary

Důležitá bitva! Energie míří do Českých Budějovic

Klíčový zápas čeká svěřence trenéra Bruka v pátek, kdy se představí na ledě Českých Budějovic. Motor dokázali letos už dvakrát porazit. Vyjde to i do třetice? Utkání startuje v 17:30.

Kde utkání sledovat: Online přenos | Stream

O SOUPEŘI

Po loňské jízdě, završené ziskem bronzových medailí, to letos zatím není ze strany Motoru ono. Nepomohlo ani odvolání trenéra Modrého, po kterém tým převzal jeho asistent Čermák. Z posledních čtyř duelů zvítězili Jihočeši pouze jednou, když vybojovali výhru v prodloužení na libereckém ledě. V minulosti těžili z domácích zápasů. Ve své aréně dokázali porážet téměř všechna mužstva. Ani domácí tvrz ale letos nefunguje. Z šestnácti domácích duelů vyhráli hráči Motoru pouze v devíti případech. Ještě horší je to ve venkovních utkáních. Z ledu soupeřů Motor dovezl pouhých třináct bodů a je v této statistice předposlední.

Ať už dopadne letošní sezóna jakkoliv, zdá se, že se v Motoru blýská na lepší časy. V úterý totiž klub oficiálně oznámil nového generálního partnera. Stala se jím úspěšná jihočeská společnost Banes, která podniká v oblasti strojírenství. Následující dvě sezóny se tak mohou českobudějovičtí fanoušci těšit významnější finanční podpory svého klubu a také novému názvu.

Nejproduktivnějším hráčem Motoru je nestárnoucí matador Lukáš Pech (7+25). K bodově nejvydařenějšímu ročníku má našlápnuto Martin Hanzl (9+17). Jen o bod méně má na kontě nejlepší střelec týmu, kapitán Milan Gulaš (13+12). Produktivitu obránců ovládá Jan Štencel (4+9). Ani v brankovišti nemá letos Motor takovou jistotu jako loni. Lepší čísla totiž aktuálně vykazuje Jan Strmeň, jehož úspěšnost zákroků činí 92,51%. Ideální formu naopak stále hledá loňský hrdina Dominik Hrachovina, který vychytal poslední vítězství na libereckém ledě. Jinak ale s úspěšností 90,12% patří k podprůměru extraligy.

SESTAVY Z PŘEDCHOZÍHO UTKÁNÍ

HC Energie Karlovy Vary: Habal – Huttula, Pulpán (A), Stříteský, Bartejs, Dlapa, Rulík, Rohan – Koblasa, Černoch (C), Kohout – Rachůnek (A), Gríger, Koffer – Juusola, Hladonik, Kružík – Redlich, Jiskra, O. Beránek.

HC Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Šenkeřík, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa – Čachotský, Pech (A), Gulaš (C) – Strnad, Hanzl, Valský – Dzierkals, Vopelka, Karabáček – M. Toman, V. Tomeček.

Z ŠATNY ENERGIE

Energetici mají před sebou další utkání o pomyslných šest bodů. Mírnou psychologickou výhodu lze hledat na její straně. Svěřenci trenéra Bruka totiž porazili Motor v obou dosavadních duelech letošní sezóny. Nejprve v polovině října na svém ledě 4:3, následně vyhráli na ledě Českých Budějovic 3:0. V obou utkáních se střelecky prosadil Petr Koblasa, podaří se mu to i do třetice?

Poslední dva duely energetikům výsledkově nevyšly. Nejprve prohráli na ledě lídra, následně na svém ledě podlehli vítkovické Rideře. Proti celkům z čela tabulky to karlovarským hokejistům nevyšlo. Nyní je ale důležité se soustředit na páteční zápas, který bude přímým soubojem o důležité body. Vítěz utkání může v tabulce poskočit až na desáté místo. Naopak poražený může při výhře Kladna spadnout na úplné dno.

Sestava energetiků je až na dlouhodobě zraněného Michala Plutnara kompletní. Poslední dva duely kvůli nemoci chyběl na soupisce brankář Štěpán Lukeš, ale i on už by měl být připraven zasáhnout do hry. V prvoligovém Sokolově se pak udržují ve formě beci Rohan s Mikyskou či útočník Kofroň. Nastoupí někdo z nich do zápasu na jihu Čech?

Související články