HC Energie Karlovy Vary

Víme, že chceme vyhrávat a dotáhnout to co nejdál, říká Marek Kubík, kapitán devítky

Základní část své soutěže poslední lednový víkend dohrála také devátá třída Energie. Po náročném týdnu, kdy deváťáci vybojovali na Mistrovství ČR krajů šesté místo, odehráli o víkendu poslední dva duely základní části extraligy devátých tříd. Obě utkání dotáhli do vítězného konce a zisk plného počtu bodů jim vynesl první místo ve skupině. Deváťáci mají skvělý tým, což potvrzuje i jejich kapitán Marek Kubík.

Marku, jak bys jako kapitán hodnotil základní část extraligy?

Myslím si, že máme skvělý tým a hráli jsme skoro všechny zápasy týmově. Trochu nám vycházelo i štěstíčko (úsměv). Podle mého názoru jsme měli tým fakt dobře sestavený.

Během sezony jste odehráli také několik turnajů v rámci projektu Výchova talentované mládeže. To pro vás byla asi velká zkušenost měřit se s nejlepšími hráči republiky.

Určitě to byla dobrá zkušenost a bylo to fajn. Turnaj byl vždy celý den a hráli jsme dva hodně těžké zápasy. Akorát škoda, že to nebylo třikrát dvacet, ale jenom třikrát patnáct minut, protože to bylo takové krátké (úsměv).

Máte za sebou mistrovství krajů, což byl pro vás první velký turnaj. Jak jste si ho užili?

Užili jsme si to moc (úsměv). Odehráli jsme šest hodně náročných zápasů ve třech dnech. Bylo to hodně těžké ale zajímavé, utkat se s nejlepšími týmy z celé republiky. Jenom je škoda, že jsme nepostoupili.

Turnaje VTM a také mistrovství krajů je sledováno jak klubovými, tak reprezentačními trenéry. Vnímali jste tu pozornost?

Věděli jsme, že tam někdo je, ale snažili jsme se hrát tu naši, útočnou hru a vyhrát všechny zápasy (úsměv).

Marku, ve třech dnech jste odehráli šest zápasů, vrátili jste se ve čtvrtek nad ránem a v pátek jste nastoupili proti Salzburgu a v neděli proti Kladnu. Docela náročný týden …

Tak turnaj jsme i s menšími nemocemi zvládli dobře (úsměv). Po mistrovství dost kluků odpadlo, včetně mě. Hrálo za nás hodně mladších kluků, ale myslím si, že to zvládli hodně dobře. Za ten víkend jsme získali šest bodů (úsměv).

Utkání se Salzburgem bylo dvě třetiny vyrovnané a s Kladnem jste zvládli obrat z 1:3 na 5:3. Povzbuzoval jsi nějak kluky jako kapitán?

Já jsem byl nemocný, takže jsem koukal z domova. Pepa Suchý je výborný asistent, takže určitě kluky nahecoval a něco jim v kabině řekl a otočili to (úsměv).

Marku, vy jste vyhráli svou skupinu a v celé extralize jste skončili druzí, napadlo by vás to na začátku sezony?

Určitě ne, všichni jsme doufali v co nejlepší výsledek, ale že to vyjde až takhle (úsměv). Jsme strašně rádi, že nám to povedlo. Přáli bychom si, abychom na to navázali v nadstavbě a pak v play-off a udělali nějaký úspěch i tam (úsměv).

Je skvělé jít do nadstavby vítězně naladění, ale na druhou stranu jste si nastavili laťku poměrně vysoko…

Je to pro nás určitě motivace. Na další část se těšíme a budeme chtít udělat co nejlepší výsledek (úsměv).

Už jste koukali na soupeře?

Koukal jsem, že tam budeme mít tři týmy z naší skupiny a přibyde Liberec a Mladá Boleslav.

První zápas s Plzní bude ještě zajímavější, když jste jim na poslední chvíli vyfoukli první místo..

To asi ano (úsměv), budou na nás nahecovaní. Navíc jsou docela vysoký a hrajou hodně do těla. My se jich, ale nesmíme bát a musíme se prostě držet své hry.

Bavili jste se už s trenéry, jaký bude cíl do nadstavby?

Nebavili, ale víme, že chceme vyhrávat zápasy a dotáhnout to co nejdál (úsměv).

Před sezonou i během ní přišli noví kluci a někteří přešli do dorostu. Jak vám to v týmu klape?

Tým jsme výborný. Máme super partu a to je podle mě vidět i na ledě, že se cítíme dobře a hrajeme jako jeden tým.

Děkuji za rozhovor.