HC Energie Karlovy Vary

Vydržte a věřte v Energii, vzkazuje fanouškům Šenkeřík

Opora v defenzivě Petr Šenkeřík si v neděli odbyl společně s týmem poslední trénink na ledě před neplánovanou pauzou. Co se týče individuální přípravy, tam má karlovarský bek jasno. „Když budeme mít vše zavřené, tak budeme muset být zodpovědní a sami se připravovat. Ať už sami doma, nebo venku. Cokoliv bude k dispozici,“ hlásí Šenkeřík.

Petře, máte za sebou poslední trénink před nucenou pauzou. Měl nějaký speciální náboj?
Je to těžké, když víte, že nebudete moct čtrnáct dní nic dělat na ledě. Díky tomu ten náboj trochu chyběl.

Dostali jste od trenérů instrukce, jak se v době, kdy nebudete moct na led připravovat?
Uvidíme, jaká budou další opatření. Když budeme mít vše zavřené, tak budeme muset být zodpovědní a připravovat se jinak. Ať už sami doma, nebo venku. Cokoliv bude k dispozici. Jsme ale profesionálové, takže se s tím budeme muset nějak vyrovnat.

Jaký máte na aktuální situaci názor?
Nevím, co k tomu říct. Už nám sebrali diváky. Celá liga byla testovaná, většina klubů už prošla i karanténou. Nevím koho více můžeme nakazit, nebo čím je ten sport nebezpečný. Přijde mi hrozné brát lidem svobodu, že nemohou dělat jejich práci. To, že nemohou chodit diváci, tomu jsme ustoupili. Ale brát hokej jako volnočasovou aktivitu, že je to sranda, to mi nepřijde v pořádku.

Řešíte tohle téma i v kabině?
Samozřejmě. Ještě o to těžší to bylo, že se to udávalo v průběhu extraligy, takže jsme se na to snažili nemyslet. Nejhorší je, že nevíte jestli to uzavřou. Nevěřím tomu, že by to bylo jen na čtrnáct dní, ale byl bych samozřejmě rád, kdyby to tak bylo.

Bojíte se tedy, že by to mohlo dopadnou jako na jaře?
Doufám, že ne. Jen říkám, podle toho jak vidím, že přibývají opatření, tak to tak asi dopadne. Budu rád, když se zase brzy rozjede. Bude to těžké pro všechny kluby, nejenom pro nás. Nikdo nebude moct trénovat na ledě ani v posilovnách, takže to bude obrovsky náročné. Doufám ale, že tu soutěž pustí a pustí na ni i diváky, protože pro ně se to hraje.

Je něco, co byste vzkázal fanouškům?
Ať ještě chvíli vydrží a stále věří v Energii. Brzy se to zvrátí a i oni budou moct na hokej. My budeme makat a dělat vše pro to, abychom zůstali ve formě. Chceme jim to vrátit a vyhrávat pro ně zápasy.