HC Energie Karlovy Vary

Vyjádření HC Energie k aktuální situaci – rozvolnění amatérského sportu od 12.4.2021

Ministerstvo zdravotnictví ve svém „Mimořádném opatření“ ze dne 6. dubna 2021 „povoluje“, mimo jiné, spolkové akce ve venkovních i vnitřních prostorech za dodržení bezpečnostních opatření.

Tuto informaci jsme se dozvěděli teprve včera a ihned jsme začali intenzivně pracovat na tom, aby mohly všechny mládežnické kategorie zahájit přípravu nejen venku, ale hlavně také na ledě. Je připraven tréninkový plán, který mají k dispozici hlavní trenéři všech kategorií.

Co se týče tréninků ve venkovních prostorech, budou zahájeny nejdříve od pondělka 12. dubna za dodržování nezbytných opatření.

Bohužel vnitřní prostory (led, rozcvičovna, posilovna, cvičebna apod.) zatím využívat nemůžeme. Stále čekáme na výkladové stanovisko Ministerstva zdravotnictví nebo Národní sportovní agentury, které bychom měli obdržet snad začátkem příštího týdne. Jediné stanovisko, které máme dosud k dispozici, je od České Unie Sportu, které hovoří o možnosti využívat vnitřní sportoviště pouze provozovatelům těchto sportovišť, tedy nikoliv nájemcům.

Na základě výše uvedeného jsme se po poradě s vedením KV Areny rozhodli posunout zahájení přípravy ve vnitřních prostorech až po vyjasnění celé situace.

Pevně věříme, že v dohledné době začneme plnohodnotně trénovat, jak jsme byli zvyklí a dohánět zameškané.

S pozdravem
Bronislav Píša, manažer mládežnického úseku.