HC Energie Karlovy Vary

Začíná druhá čtvrtina extraligy! Potvrdí energetici body zvenku?

Hokej se opět po týdnu vrací do Karlových Varů. Tentokrát se energetici představí v KV Areně v pátek podvečer a jejich soupeřem budou Vítkovice. Pro Karlovy Vary tak odstartuje druhá čtvrtina Tipsport extraligy a budou doufat, že do ní vstoupí dobře jako do té první. Páteční zápas startuje tradičně v 17:30 a lístky jsou stále v prodeji.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

I během pátečního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 16 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti. Od 16:30 do 17:00 se ve Fanzóně navíc zastaví Jan Bernovský a Filip Krajčík.

Během utkání se opět bude soutěžit o vstupenky na koncerty, stejně jako o druhé přestávce o produkty společnosti Natural Protein. První přestávka bude patřit vozům Škoda a společnosti Auto Schoner.

Hladové krky naopak potěší, že po skončení zápasu mohou povečeřet v La Fresca Restaurant ve 4. patře (VIP restaurant).

Více o doprovodném programu najdete v tomto článku.

O soupeři

Vítkovicím se zcela jednoznačně v první čtvrtině soutěže nedařilo tak, jak by si představovaly. Úvodní zápas prohráli Vítkovičtí právě s Energií, a to čtyřbrankovým rozdílem. Následovala sice jedna výhra, poté ale opět přicházely převážně prohry. Září celkově bylo pro Vítkovice velmi špatné, mírně zlepšení přišlo až v polovině října. Ostravskému celku se podařilo vyhrát čtyřikrát v řadě, z toho dvakrát ale v Lize mistrů. V Tipsport extralize ale zapsali důležité body proti Liberci a Kometě, což jim značně zvedlo sebevědomí. Prozatím poslední zápasy ale dopadly opět velmi špatně, vysoká prohra na ledě Litvínova a poté sice menší, ale stále prohra na ledě Hradce Králové.

Vítkovice na neuspokojivé výsledky zareagovaly změnou v trenérském štábu. Na vlastní žádost skončil hlavní trenér Miloš Holaň. Tým tamk aktuálně vedou dosavadní asistenti Pavel Trnka s Romanem Šimíčkem, které doplnil Jiří Veber, bývalý obránce a nyní již zkušený trenér. K celkové náladě týmu určitě nepřispěla ani aktuální zdravotní situace. Vítkovice měly ve středu odehrát duel s Pardubicemi, ten však byl pro virózu v A-týmu odložen. Je tak otázkou, v jakém stavu v pátek do Karlových Varů přijedou.

Ať je situace v týmu jakákoliv, energetici si budou muset dávat pozor. O tom, že i tým ze spodku tabulky může uspět, se sami přesvědčili v duelu s Kladnem. Pozor si budou muset dávat především na Dominika Lakatoše, nejlepšího střelce a celkově nejproduktivnějšího hráče týmu. Stejný počet bodů zaznamenal i obránce Stuart Percy, ten se ale soustředí především na přihrávky. Velká síla Vítkovice je v přesilových hrách, 14 branek a úspěšnost 26,42 % je v tomto řadí na třetí pozici. Problémem jsou naopak oslabení, tam se se 73,81 % dostávají také na třetí, ale to od konce.

Vzájemná utkání

Letošní první zápas dopadl jasně pro Energii, vysoké výhře 6:2 dali energetici základ už v první třetině a během zápasu využili hned tři přesilové hry. V loňské sezoně, i v těch předešlých, byla ale celková bilance pro Karlovarské spíše negativní. Pokud by se ale páteční utkání neslo na podobné vlně, diváci mohou očekávat spoustu branek, těch v poslední době ve vzájemných duelech padá opravdu hodně.

Z kabiny domácích

Rekordní návštěvy a ne zrovna dvakrát uspokojivé výsledky. Energetici sice vozí body z venku, doma se ale zatím moc nedaří. Po dvou krásných výhrách nad Kometou a Liberce přišly prohry s velmi těžkými soupeři z Litvínova a Pardubic. Zklamaní však ale byli fanoušci určitě poslední neděli, kdy Karlovarští nedokázali doma porazit Kladno. Mají tak co napravovat. Malý krok udělali energetici v úterý na ledě Liberce. V divoké předehrávce 45. kola sice prohrávali, nakonec si ale odvezli dva body po výhře v nájezdech.

Výhra to byla pěkná, ale nakonec docela s pachutí. Zápas totiž nedohráli hned tři hráči. Smůla se drží Tomáše Bartejse, který sotva, co se uzdravil a dostal do hry, bude opět delší dobu chybět. Otazník visí nad Iikkou Kangasniemim. Ten byl v šarvátce ošklivě zasažen, utkání nedohrál a jeho start v pátek je nejistý. Poslední ztrátou byla v úterý absence Jiřího Černocha. Ten si poté, co jako správný kapitán bránil finského štírka, odnesl trest do konce zápasu. Disciplinární komise mu ale další trest neudělali a v pátek se tak na kapitána můžeme těšit.

O utkání s asistentem trenéra Václavem Eismannem

„V utkání se budeme prioritně soustředit na naši hru, už z důvodu toho, jaká je u našeho soupeře situace. Došlo k výměně realizačního týmu, takže v přípravě půjdeme po stopách našeho herního plánu," uvádí trenér Eismann. Pod novým složením realizačního štábu mohou dostat Vítkovice nový dech a chuť. „Samozřejmě bychom byli velice rádi, kdybychom dokázali navázat na vstupní utkání z letošní sezony," dodává Eismann. Úvodní zápas se energetikům náramně povedlo a soupeři nadělili šest branek.

Související články