HC Energie Karlovy Vary

Začíná se zase od nuly, říká před startem vyřazovací části Plutnar

Základní část je minulostí. Energetikům generálka na vyřazovací část nevyšla, když padli na domácím ledě s Hradcem Králové. Všechna pozornost už se však upíná na duel v předkole s Pardubicemi, do něhož půjdou Karlovarští s jasným cílem - postoupit. Jaké vyhlídky má směrem dopředu Michal Plutnar?

Michale, na závěr základní části prohra s Hradcem. Co si z toho zápasu vzít?
Asi to, že jsme byli více než půlku zápasu lepší dopředu, tam jsme jim několikrát zavařili. Akorát jsme z toho nedali gól, brankář jim zachytal výborně. Do dalších zápasů bychom si tedy měli udržet tohle, ale určitě musíme zapracovat na obraně a pomáhat tam Filipovi. Ten nás celou sezonu držel, a my ho tam v posledním utkání necháme takhle vykoupat.

V čem vidíte největší kámen úrazu. Je to ta zmiňovaná defenziva, nebo třeba produktivita?
Nemyslím si, že to je jen tou defenzivou. Musíme brát v potaz i to, v jaké sestavě jsme nastoupili. Máme zraněné klíčové hráče, takže pro nás není jednoduché naskočit do soutěže, když ti mladí kluci jsou kvůli zastaveným soutěžím nerozehraní. Každopádně klobouk dolů před nimi a určitě je dobře, že dostali šanci.

Vy jste měl možnost si s jedním takovým mladíkem zahrát. Jak byste zhodnotil výkon Filipa Krajčíka?
Jak už jsem říkal, je to pro něj těžké. Je to ale mladý, perspektivní a pracovitý obránce. Za mě to odehrál solidně. Samozřejmě se dá vždycky něco zlepšit, to se dá ale u každého. Pokud nepoleví v té dobré práci, tak nevidím důvod, proč by neměl zůstat.

Základní část je definitivně ukončena. Jak byste se za ní ohlédl?
Jestli se nepletu, tak jsem získali podobně bodů jako vloni. Ta soutěž je nesmírně těžká a vyrovnaná. Jako cíl jsme měli předkolo play-off, a to se nám povedlo. Já jsem kvůli zranění dost zápasů vynechal, ale kluci hráli parádně. Byla tam sice šnůra proher, ale dokázali jsme se z toho oklepat. Teď už musíme koukat jen dopředu.

Může vám pomoct zkušenost z loňského předkola, kde jste si už tyto intenzivní zápasy bez diváků vyzkoušeli?
To nevím. Je to jiný soupeř, úplně jiná situace. My se samozřejmě budeme snažit všechny ty zápasy vyhrát. Začíná se zase od nuly, takže nic není nemožné. Určitě potrénujeme a budeme to chtít urvat.

Soupeřem pro předkolo jsou Pardubice, jak jste s tímto protivníkem spokojen?
Myslím si, že to je úplně jedno. Jak už jsem říkal, ta soutěž je nesmírně vyrovnaná, takže můžete s kýmkoliv vyhrát, ale také prohrát. Je to soupeř, jako každý jiný. My se musíme soustředit na vlastní hru, a ty zápasy zvládnout.

Jak jste na tom aktuálně se silami. Jste rádi, že se jde do předkola hned?
Je lepší, že se hraje hned. Člověk je v tom kolotoči už pět měsíců, takže jsme na to zvyklí.

Související články