HC Energie Karlovy Vary

Zdenka Macháčková Šimánková novou generální manažerkou HC Energie

HC Energie Karlovy Vary oznamuje změny v organizační struktuře klubu a představuje nového generálního manažera, kterým se od 19. ledna tohoto roku stala Ing. Zdenka Macháčková Šimánková. Funkce se ujala necelých šest měsíců od chvíle, kdy došlo k výměně majitelů klubu.

Zdenka Macháčková Šimánková tak v pozici generálního manažera HC Energie nahrazuje Miroslava Vaňka, který klub vedl od roku 1990 dlouhých 32 let. V Karlových Varech bude bydlet a řídit klub na denní bázi, což byla jedna z důležitých podmínek nových majitelů klubů.

„Novou práci hodnotím jako velkou výzvu, na kterou se velmi těším a současně cítím velkou odpovědnost. Chtěla bych navázat na tradici, kterou klub v Karlových Varech má, prohlubovat partnerství se stávajícími sponzory a navazovat vztahy s těmi novými. Ambicí je posunout Energii dále, mít skvělou atmosféru v týmu a celkově zlepšit hospodaření klubu,“ popisuje hlavní cíle na postu generálního manažera Zdenka Macháčková Šimánková.

Byť je situace nyní v extralize napjatá, úkolem číslo jedna je dle nové generální manažerky vrátit A-tým do horních pater tabulky, aby byl zdrojem radosti a hrdosti pro celou fanouškovskou obec Energie. Klub by měl být skvělou vizitkou města a místem, kam se chodí sportovat, fandit a bavit se.

„Naší ambicí je posunout se v nadcházející sezoně Tipsport extraligy co nejvýše v tabulce a hrát v play off. Nechceme stále bojovat na spodku tabulky a rvát se o udržení. Potřebujeme silný tým a profesionální zázemí. Věříme, že tyto změny přinesou vyšší zájem partnerů, sponzorů a stejně tak fanoušků. Karlovarský hokej má silnou tradici, výbornou výchovu mládeže, jejíž výkladní skříní je dobře fungující Akademie. Jsme rádi, že město Karlovy Vary v čele s paní primátorkou naši snahu podporují.“

„Vážím si podpory fanoušků, kotel Energie dělá dobrou práci a je skutečně „kotlem energie“. Věřím také, že se podaří dostat více lidí do KV Areny a podporovat vítěznou atmosféru domácích utkání. V neposlední řadě chci poděkovat novým majitelům za důvěru a těším se na hezkou práci v Karlových Varech,“ dodává nová generální manažerka HC Energie.

Profil Zdenky Macháčkové Šimánkové

Zdenka Macháčková Šimánková pracovala v telekomunikacích, médiích, maloobchodě a e-commerce a školství na řadě seniorních pozic, zejména v oblasti financí, provozu a řízení projektů. Zaměřuje se na nastavování procesů rostoucích firem i na krizový management. Je jedním z partnerů venture kapitálového fondu. Má bohaté zkušenosti s rozjezdem startupů, projektů na zelené louce. Za její působnosti vyrostly ve svých začátcích značky jako Eurotel, TV NOVA, Electro World nebo Mall.cz. V neposlední řadě zná práci s dotacemi a má zkušenosti v oblasti výuky a řízení školské organizace, kde působila jako zástupkyně ředitele.

Hokej je její láska a teď se stává i poctivou prací. Zdenka celý svůj život hokejem žije jako maminka, manželka a v neposlední řadě také jako podpora hobby hokeje i fanoušek. Má zkušenosti z mezinárodního prostředí výchovy ke sportu. Sama hodnotí koncept spojení sportu a akademického vzdělání jako potenciál pro osobní rozvoj a kvalitní a cílevědomé vzdělávání dětí a mládeže.