HC Energie Karlovy Vary

Jediná branka proti Boleslavi na body nestačila

HC Energie - BK Mladá Boleslav 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Velice defenzivní partii sehráli Karlovarští v pátečním duelu s Bruslaři z Mladé Boleslavi. Po bezbrankové úvodní dvacetiminutovce se jako první ujali vedení hosté brankou Balaštíka v druhém dějství. Vedení se jim podařilo navýšit hned zkraje poslední třetiny. Drama přišlo až v posledních minutách, ale gól Petra Gřegořka (na snímku) již ke zvratu domácí nenakopl. Tabulka o udržení se tak z pohledu Energie zkomplikovala. Slavia se po výhře nad Litvínovem ujímá vedení a na poslední BK mají energetici náskok pouhých pěti bodů.
Tipsport extraliga, OUT7, pá 23.3.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Ml.Boleslav
1:2
0:0, 0:1, 1:1
Branky a nahrávky: 58. Gřegořek (Zaťovič, Kumstát) - 38. Balaštík (Tomas, Výborný), 45. Bahenský (Nouza). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bejček, Charvát. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2853. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Karlovy Vary: Mensator (Sáblík) - Gřegořek, Gawryletz, Mocek, Prošek, Gründling, Gulaši, Rohan M., Lučka - Zaťovič, Pech, Kumstát - Dej, Sýkora, Skladaný - Kotrla, Skuhravý, Mikeska - Rohan T., Vachovec, Kuběna.
Ml.Boleslav: J. Hübl (Valent) - Rýgl, Baldwin, Žabka, Beňovič, Hay, Čutta, Mozík, Chaloupka - Stieler, D. Výborný, Tomas - Balaštík, Podkonický, Goertzen - Nouza, Vrbata, Mikulík - Bahenský, Pabiška, Loskot.

Komentář k utkání

Zápas začal velmi svižně a už v první minutě se měl Hübl co ohánět proti duu Pech - Kumstát. Počáteční nápor domácích ještě umocnilo vyloučení Mikulíka, ovšem paradoxně v přesilové hře se Energie držela spíše ve středním pásmu. Následovala hluchá pasáž, kdy si týmy spíše „přehazovaly“ puk ve středním pásmu bez náznaků šance. Tento stereotyp narušilo až vyloučení Karlovarských za příliš mnoho hráčů na ledové ploše. Hosté se početní výhody zmocnili lépe než soupeř, dokonce zazvonila i tyčka, ale ani tak branka nepadla. V závěrečných momentech první třetiny měli ještě domácí výhody o jednoho hráče v poli, ale ochozy KV Areny se branky v první třetině zkrátka nedočkaly.

I do druhé dvacetiminutovky vlétli lépe domácí, ale Hübl si doslova smlsnul jak na pokusu Gawryletze, tak i na jedovatém projektilu z hole Pecha. Po pěti minutách druhé třetiny přišlo již několikáté vyloučení z řad hostů, ale power play se pro domácí ukázaly v pátek jako prokleté. Boleslavští využili slabší chvíle Energie a v polovině základní hrací doby převzali otěže utkání. Z krátkodobého náporu si vykoledovali alespoň bonus v podobě faulu Skladaného. Následně vyškolili energetiky v disciplíně využívání početních výhod. Po Pechovo trestuhodně nevyužitém vyhození z pásma se k dorážce dostal Jaroslav Balaštík a ve 38. minutě poprvé zmizelo ze světelné tabule bezbrankové skóre.

Třetí třetina začala opatrnějším hokejem z obou stran. I přesto si mírně aktivnější BK vysloužilo další „dáreček“ po podražení Mocka. Následnou přesilovku hosté ještě nevyužili, ale tlak z ní si ponechali i při hře pět na pět a ve 45. minutě se Tomáš Nouza ranou z voleje zasloužil o již dvougólové vedení hostů. Hned na to šli hosté opět do čtyř, ale domácím zkrátka ve výhodách nebylo přáno. Po pasáži neustálého dobývání boleslavské obrany přeci jen vysvitla naděje. Petr Gřegořek v 58. minutě dorazil po závaru puk za Hübla a drama bylo na světě. Netrvalo však dlouho, domácí sice měli hned několik slibných šancí, ale ani šance a odvolání Mensatora na vyrovnání nestačily.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): Nemůžeme být dnes spokojeni ani s hrou ani s bojovností. V pěti přesilovkách jsme nedokázali vstřelit branku a pouze posledních pět minut jsme si vytvořili nějaký tlak.Za těchto okolností jsme dnes nemohli pomýšlet na tři body.

Jan Vidner (zastupující asistent trenéra za nemocného asistenta Hiadlovského, BK Mladá Boleslav): Nám se zápas hodnotí dobře. Jsme strašně rádi, že jsme ubojovali tři body. Tím, že Litvínov prohrál, play-out vlastně začíná pro většinu týmů znovu.

Fotogalerie

Související články