HC Energie Karlovy Vary

Pavelec vychytal karlovarské střelce

HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Karlovarští hokejisté nestačili na Tygry z Liberce, kterým podlehli 1:3. Svůj první zápas v dresu Energie odehrál Andrew MacDonald. Odvedl dobrý výkon, připsal si i asistenci, prohru ale ani on odvrátit nedokázal. Karlovarským se nedařilo prolomit libereckou obrannou hráz, kterou zezadu jistil Ondřej Pavelec. Překonat ho dokázal pouze Lukáš Pech. Energetici tak prohráli už potřetí za sebou, černou sérii mohou přerušit v neděli, kdy se představí na ledě Českých Budějovic.
Tipsport extraliga, 11. kolo, pá 12.10.2012, KV Arena
Karlovy Vary
Liberec
1:3
0:2, 0:1, 1:0
Branky a nahrávky: 56. Pech (Kumstát, MacDonald) - 4. Bulíř (Čutta, Dušek), 9. Urban (Filippi, Bárta), 34. Nedvěd (Bulíř) Rozhodčí: Pešina, Kalivoda – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4, navíc Pech (KVA) 1O min. osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 3044. Střely na branku: 21:24. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
Karlovy Vary: Závorka – MacDonald, Gřegořek, Gründling, Kohn, Kloz, Nosek, Gulaši, Látal – Zucker, Skuhravý, Košťál – Kumstát, Pech, Zaťovič – Pohl, Skladaný, Doležal – Klíma, Vachovec, Rohan
Liberec: Pavelec – Šmíd, Havíř, Čakajík, Výtisk, Čutta, Cebák, Štich – Bulíř, Nedvěd, Dušek – Kudrna, Vlach, Víšek – Urban, Bárta, Filippi – Krejčík, Galamboš, Kica – Špaček

Komentář k utkání

První střelu zápasu vyslal na Pavelce Zucker, trefil ale jen boční síťku. Iniciativu poté převzali hosté, a dostali energetiky pod tlak. Ve 4. minutě byl vyloučen Gulaši, a Tygři se okamžitě dokázali prosadit, poté co Michal Bulíř tečoval nahození od modré čáry. V 8. minutě mohl srovnat krok Kumstát, když ujížděl sám na gólmana, Pavelec ale jeho blafák vystihl.

O chvíli později našel Filippi mezi kruhy volného Tomáše Urbana, který z první zvýšil náskok Liberce. Hra Energie se po druhé inkasované brance zlepšila, zvýšenou aktivitu ale domácí dlouho nedokázali přetavit ve vyloženou šanci. Obranu Tygrů řádně prověřili až v 17. minutě, kdy hráli přesilovou hru. Pech chytře našel Kumstáta, jehož teč jen těsně minula odkrytou branku. Další střely pochytal jistý Pavelec, a tak byl stav po první třetině 2:0.

Úvod druhé části byl plný nepřesností na obou stranách. Po Cebákově faulu měly Karlovy Vary další početní výhodu, nepředvedly v ní ale nic, co by stálo za řeč. Přesilovku si poté zkusili i hosté. Ani jim se v ní ale zpočátku moc nedařilo. Pak sice vyslali na Závorku několik střel, karlovarský brankář s nimi ale neměl problém.

Pavelce zase otestoval Látal, brankář se zkušenostmi z NHL se ale nachytat nenechal. Pořádné emoce vzplály v KV Areně poté, co se v přesilovce po souboji s Čuttou ocitl na zemi Pech. Fanoušci se dožadovali odpískání faulu, rozhodčí však měli jiný názor. Místo dvojnásobné početní výhody se naopak karlovarský útočník musel smířit s desetiminutovým osobním trestem.

Aby toho nebylo málo, ve 34. minutě prostřelil z úhlu Závorku kapitán Tygrů, Petr Nedvěd. Ke konci třetiny měli víc ze hry domácí, kouzlo liberecké svatyně se jim ale zlomit nepovedlo.

Aktivně načala Energie i třetí dějství, defenziva Liberce ale měla vše ve svých rukou. Nebezpeční byli i hosté, a ve 49. minutě zachránila Závorku branková konstrukce. Kudrnova střela pro změnu skončila mimo. V 56. minutě vykřesal naději pro domácí Lukáš Pech, když přízemní střelou překonal gólmana.V závěru se Energie snažila vstřelit kontaktní gól, Kumstátova teč ale skončila mimo. Víc už Karlovy Vary nestihly, tři body tak vybojoval Liberec.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (HC Energie Karlovy Vary): O výsledku se rozhodlo v 1. třetině, kdy jsme inkasovali 2 rychlé góly a sami neproměnili 2 nájezdy a netrefili prázdnou branku. To dalo ráz celému střetnutí, soupeř pak pozorně bránil. Po pěti zápasech, v nichž jsme bodovali, jsme se dnes ani způli k bodům nepřiblížili.

Marian Jelínek (Bílí Tygři Liberec): My jsme už pomalu zapomněli, jaké to je, získat 3 body. Náš vítězný pokřik už téměř zapadl. Abychom tu sérii proher ukončili, dělali jsme už i nehokejové věci. Třeba řidič vydezinfikoval celý autobus. O hokeji dnes mluvit nebudu. Jednoduše jsme šťastní, že si odvážíme 3 body.

Fotogalerie

Související články

Ohlasy k zápasu | pá 12.10.2012

Látal: Naše produktivita byla špatná

Preview k zápasu | čt 11.10.2012

Ztrápení Tygři zavítají do KV Areny