HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Dovolená v národním týmu

Ostatní spoluhráči si po sezoně dopřávají odpočinku, zatímco oni makají v dresu se lvem na prsou. Zástupci karlovarské Energie hned ve čtyřech kategoriích dostali pozvánku reprezentovat svou zemi, šest z nich pak dokonce zabojuje o účast na MS.

Kdo se podívá do Bratislavy?

Mistrovství světa 2019, které se bude konat v hlavním městě našich sousedů, již klepe na dveře a národní týmy pořádají přípravné kempy, aby vybrali na velký turnaj co nejlepší možný tým. O šanci se uchází tři karlovarští hokejisté.

V českém dresu trénuje Ondřej Beránek. Karlovarská osmička se v letošním ročníku už pod Milošem Říhou objevila, Beránek odehrál všechna tři utkaní na Channel One Cupu, který se konal v Moskvě. Během této krátké zkušenosti stihl rodák z Havlíčkova Brodu zaznamenat i první kanadský bod, když asistoval u gólu Patrika Zdráhala. Na kempu se s ním objevil také zadák Petr Šenkeřík, ten však šanci pokračovat déle nedostal a přípravu opustil.

Týden po českém výběru zahájil přípravu i ten domácí. Slovenští hokejisté mají velkou motivaci zahrát si na domácí půdě a výjimkou není ani dvojice energetiků. Dávida Grígear s Tomášem Mikúšem již ve čtvrtek čeká ostrá zkouška v národním týmu, svěřenci Craiga Ramsayho se ve čtvrtek postaví švédskému výběru.

Šik s Klejnou za U19

Reprezentační výběr do devatenácti let pod taktovkou trenéra Davida Bruka čeká v první polovině dubna přípravný kemp a Turnaj 4 zemí, jenž hostí Hodonín a slovenské Piešťany. Mezi dvaadvacet vybraných se dostali také forvard Otakar Šik a obránce František Klejna. Oba v uplynulé sezoně sbírali zkušenosti ve druhé nejvyšší soutěži, Šik si pak dokonce zahrál za karlovarský A-tým.

O mistrovství světa U18 bojují tři energetici

Mistrovství světa má v plánu také česká osmnáctka. Zkušený trenér Alois Hadamczik zveřejnil pro tento šampionát širší nominaci, v níž nechybí ani trojlístek z Energie. Jan Bednář zkrátka trenéry oslnil a nadále bude bojovat o místo mezi třemi tyčemi. Nadějný gólman na konci srpna oslaví teprve sedmnácté narozeniny, nicméně za sebou má zkušenosti v dospělém hokeji. Obstojí proti starším brankářským konkurentům? V defenzivní činnosti bude chtít svému spoluhráči co nejvíce pomoci také David Tureček. Vytáhlý zadák si letos poprvé vyzkoušel Tipsport extraligu a nyní usiluje o nominaci na mistrovství světa. Trojici uzavírá útočník Adam Křemen, jenž rovněž nakoukl do seniorské soutěže, kde sehrál čtyři duely.

Reprezentace čeká i na mladší dorostence

Kategorii do patnácti let čeká přípravný kemp ČSLH, který od 12. do 14. dubna bude hostit Jihlava. V nominaci se objevila dvojice talentovaných mladíků z Karlových Varů - Dominik Rymon a Samuel Šmajda. Mezi náhradníky figuruje jméno Robina Sapouška.