HC Energie Karlovy Vary

#varyvrepre: Reprezentační kempy a Eismann hlavním trenérem U17

K letní přípravě patří také tradičně kempy mládežnických reprezentací. Národní tým do dvaceti let pořádá pod vedením Filipa Pešána sraz v Jihlavě. S novým mužem na pozici hlavního trenéra pak absolvuje kemp také reprezentační sedmnáctka.

Trio energetiků na U20

Reprezentační dvacítku čeká od 10. do 14. června kemp v Jihlavě. Trenérský štáb v čele s Filipem Pešánem bude mít k dispozici také trojici z Karlových Varů.

V Jihlavě se trenérům představí dva zadáci z lázeňského města. Prvním z nich je David Tureček, který v loňském roce patřil mezi stálice české osmnáctky a zahrál si také na juniorském mistrovství světa ve Švédsku. Mnoho zkušeností v mládežnických výběrech má také další bek - František Klejna. Trojici uzavírá pro změnu útočník, kterým je Otakar Šik. Devatenáctiletý rodák z Karlových Varů si v předchozím ročníku kromě angažmá v Litoměřicích vyzkoušel i seniorskou extraligu v dresu Energie.

Na svou šanci bude čekat také Adam Křemen, juniorský útočník je v nominaci uvedený jako náhradník.

Eismann novým trenérem sedmnáctky

Trenér karlovarských juniorů Václav Eismann byl jmenován novým hlavním trenérem národního týmu do sedmnácti let. V předchozí sezoně působil u této kategorie na pozici asistenta, nyní však přebírá kormidlo po svém dosavadním kolegovi Petru Hakenovi.

Poprvé jako hlavní trenér bude mít možnost vyzkoušet své svěřence od 13. do 16. června na srazu v Třemošné.

Remeš jediným zástupcem v U17

Úvodního kempu v Třemošné se jako jediný zástupce karlovarské Energie zúčastní útočník Alexandr Remeš. Pro něho není národní tým žádnou novinkou, v uplynulé sezoně totiž v deseti zápasech reprezentoval výběr do šestnácti let.

Mezi náhradníky figuruje ještě jméno obránce Ondřeje Matase.