HC Energie Karlovy Vary

Fair play? Ke sportu patří, říká Tomáš Rohan. Fanouškům děkuje

Vloni nastupoval ještě i za Energii, letos už je kapitánem Baníku a v poslední přípravě si zahrál i proti svému bratru Martinovi. „S Martinem se vždycky hecujeme už odmala, kdo bude lepší a kdo ne. Už dlouhodobě je tím lepším Martin, tak jsem se mu chtěl vyrovnat a myslím, že se mi dařilo s ním držet krok,“ říká po povedeném zápasu Sokolova.
Tomáši, jak jste si užil zápas proti Energii, kde jste ještě vloni nastupoval?

Všichni jsme se na ten zápas moc těšili, když jsme se dozvěděli, že budeme hrát proti extraligovému celku. Podle mě se nemá nikdo za co stydět, všichni předvedli kvalitní výkon, akorát nám nevycházela koncovka. Veliké díky patří samozřejmě fanouškům, že přijeli v hojném počtu a udělali skvělou atmosféru.

Byl to poslední duel letošní přípravy, jak byste ji zpětně zhodnotil a jak se těšíte na start nové sezony?

Z posledních devíti utkání jsme padli ve třech, takže za mě super. Příprava byla slušná, tedy až na zápas proti Klatovům, kdy jsme vedli 3:2, ale nepovedlo se nám to udržet, nakonec jsme prohráli 4:3. Na druhou stranu bylo dobře, že jsme takto padli. Nakoplo nás to, abychom makali ještě více než předtím, dali jsme se dohromady a šli jsme dál.

Dostali jste nějaké zvláštní pokyny na tento duel?

Nebyly, byly stejné jako proti každému jinému soupeři ať je to první liga, druhá nebo extraliga. Máme svůj systém, se kterým chceme nastoupit i do sezony, a ten jsme snažili držet i teď.

V závěrečné třetině jste předvedl gesto fair play…

Já to jasně viděl, a když vím, že to faul nebyl, tak jdu a přiznám se. Navíc to podle mě ke sportu i patří.



Jaké to bylo nastoupit do duelu proti bratrovi a vlastně i proti bývalým spoluhráčům?

Takhle jsem to moc nevnímal. S bratrem se vždycky hecujeme už odmala, kdo bude lepší a kdo ne. Už dlouhodobě je tím lepším Martin, tak jsem se mu chtěl vyrovnat a myslím, že se mi dařilo s ním držet krok.

Fandí rodiče spíše Martinovi, Vám, nebo fandí prostě lepšímu výkonu?

Abych se přiznal, tak ani moc nevím. Ale myslím si, že fandí nám oběma. Naštěstí nehrajeme proti sobě během sezony, takže nemají důvod fandit více jednomu, či druhému.

Na ledě jste proti sobě příliš nenastupovali, bylo to tak schválně?

Určitě ne. Ale je pravda, že jsme tam spolu byli tak dvakrát nebo třikrát. Při hře se to nedá moc vnímat.

Související články