HC Energie Karlovy Vary

Momenty zápasu: Skvělá podpora i Novotný. Kdo skóroval poprvé v sezoně?

Energie odehrála v neděli předposlední ze série čtyř venkovních zápasů v řadě a dokázala se vrátit na vítěznou vlnu. K výhře nad Berany dopomohli i zlínští rodáci, premiérový gól v letošní sezoně a standardně rovněž Filip Novotný.

Balán ve formě

Na začátku ročníku se trápil, nyní však Stanislav Balán opět prokazuje své kvality. Forvard s číslem 72 na zádech se trefil i proti Zlínu, kde strávil velkou část hokejové kariéry. Pro karlovarského centra to byl druhý zásah v řadě.

Rachůnek nedohrál

Nešťastný návrat domu. Zlínský rodák a útočník Energie Tomáš Rachůnek odehrál v nedělním utkání pouhých třiadvacet sekund, než ho ze hry vyřadilo poranění krční páteře po nešťastném nárazu na mantinel. Karlovarského forvarda nyní čeká zhruba desetidenní pauza od hokeje.

Suverénní Gorčík

Sebastian Gorčík si na ledě Zlína připsal první gól v letošní sezoně. Třiadvacetiletý forvard to provedl vskutku suverénně, když si zajel za obranu a samostatný únik vyřešil střelou pod víko Sedláčkovy svatyně.

Rodáci bodovali

Hned tři hráči ze sestavy hostů vlastně tak úplně hosté nebyli. Útočníci Energie Roman Vlach, Tomáš Rachůnek a obránce Petr Šenkeřík. Vlach se Šenkeříkem si oba připsali po jedné asistenci, kaňkou pak bude zranění Tomáše Rachůnka.

Překvapuje ještě někoho?

Filip Novotný chytá ve famózní formě. Rodák z Jihlavy inkasoval proti ševcům pouze jednou a kryl neuvěřitelných třicet osm střeleckých pokusů soupeře. Celkově stráví Novotný reprezentační přestávku s 93,44% úspěšností zákroků, což ho v tomto ohledu řadí na druhé místo v extralize. Překvapuje tento čaroděj ještě někoho?

Zpět na vítězné vlně

Energetiky nesložila porážka na ledě Třince. Ba naopak. Svěřenci Martina Pešouta se rychle vyšvihli zpět do vítězného sedla. Karlovarští si tak zatím vedou ve venkovní sérii velmi slušně, ze tří zápasů mají na kontě šest bodů.

Povolený doping

Ačkoliv hráli energetici oba venkovní zápasy daleko od lázeňského města, zelenobílé příznivce to nezastavilo.„Fanouškům patří nemalý dík, cestovali s námi po Moravě a podporovali v nemalém počtu,“ smekal na tiskové konferenci asistent trenéra Tomáš Mariška. Děkujeme vám!

Statistické okénko

Jak již tomu v letošní sezoně bývá, Energii pomohly ke třem bodům dva zásadní faktory - efektivní střelba a jistota mezi třemi tyčemi.

Tabulka

Pokud budete energetiky hledat v tabulce Tipsport extraligy, dole je neuvidíte. Karlovarští jsou po mnoha sezonách trápení v nejvyšší soutěži na parádní osmé příčce, za sebou mají dokonce i západočeského rivala z Plzně.


All star

Ani v 17. výběru All-Star Deníku Sport nechybí karlovarské zastoupení, pozici v nejlepší šestce si za výkon proti Zlínu vysloužil útočník Dávid Gríger.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 4.11.2018

S. Balán: Chceme si výkonnost udržet dál

A team HC Energie | po 5.11.2018

Rachůnek nedohrál se Zlínem