HC Energie Karlovy Vary

Věčně usměvavý. S kariérou se loučí brankář Ondřej Kuchař

Usměvavý sympaťák a výborný parťák do kabiny. Svou kariéru se rozhodl ve třiadvaceti letech ukončit Ondřej Kuchař, který podstatnou část své hokejové cesty strávil právě v Karlových Varech.

Ondřej Kuchař přišel do lázeňského města v roce 2012 z Třemošné. Za Energii si postupně zachytal v dorostu, juniorce, kde okusil jak MHL, tak domácí nejvyšší soutěž, a nakonec také nakoukl do A-týmu. Kuchař nedostal žádnou nabídku, která by mu momentálně vyhovovala, a tak se rozhodl hráčkou kariéru ukončit. S hokejem se ale neloučí, nabídka totiž nakonec přišla, ale trenérská. Té se Ondřej Kuchař s chutí ujal a svou kariéru tak nyní bude směrovat novým zážitkům.

Za áčko debutoval v první lize, v níž se dostal mezi tři tyče třikrát, jednou pak i v baráži o nejvyšší soutěž.

Po konci Tomáše Závorky plnil roli dvojky za Filipem Novotným. Také v extralize zapsal rovné tři starty a skončil na 90,6% úspěšnosti. Sezonou 2018/2019 však pro něj angažmá v Karlových Varech skončilo.

Poslední rok své kariéry rozdělil mezi Sokolov a Klatovy.

Do paměti karlovarských fanoušků se zaryl nejen svým neustálým úsměvem, ale třeba také proslulou děkovačkou na styl Ester Ledecké. Slavná sportovkyně a držitelka olympijského zlata pak video dokonce sdílela na svém facebookovém profilu.

Klub HC Energie přeje Ondřeji Kuchařovi hodně štěstí do další životní etapy.

Karlovarská cesta Ondřeje Kuchaře ve fotografiích