HC Energie Karlovy Vary

Kvalitní prověrka pro juniory. Karlovy Vary hostí tradiční turnaj O pohár hejtmana

Karlovarští junioři se v rámci přípravy na novou sezonu tradičně zúčastní také domácího turnaje O pohár hejtmana karlovarského kraje. Do lázeňského města opět zavítá mládežnická špička nejen z České republiky.

Ani letos nebude na prestižním turnaji v Karlových Varech chybět dvojice německých zástupců. Energie po roce poměří síly s Mannheimem a Kolínem. Druhý jmenovaný celek se bude snažit při nejmenším zopakovat loňský výsledek, kdy si z KV Areny odvezl stříbrné medaile.

Kromě toho se energetici postaví i českým sokům. Velké jméno si vloni udělal hradecký Mountfield, jenž se letos pokusí obhájit prvenství. Dalším kvalitním soupeřem pak budou Oceláři z Třince, kteří nahradili Chomutov. Z důvodu karantény nakonec nedorazí Mladá Boleslav.

Eismannem: Těžko se nám v této době mohlo povést uspořádat lépe obsazený turnaj

Karlovarští junioři vstupují do turnaje s pouhým jedním odehraným přípravným zápasem v zádech. Svěřenci trenéra Eismanna tedy museli pozměnit původní úmysly s domácím turnajem.

„Vzhledem k situaci jsme museli pozměnit náš plán. Doposud máme odehráno jen jedno přípravné utkání na Spartě, měli jsme však mít už čtyři, což by pro nás bylo jednodušší. My tento turnaj bereme jako zápasový test pro hráče, o kterých nemáme úplně jasno. Současně se ale chceme v turnaji prezentovat co nejlepšími výkony,“ hlásí Eismann.

Turnaje se mělo zúčastnit znovu šest týmů, covid-19 však nedovolil přicestovat Mladé Boleslavi. „Situace a karanténa Mladé Boleslavi nám změnila model turnaje, což nám paradoxně hraje do karet. Změnilo se to na klasický turnaj pěti, čímž nám přibylo jedno utkání,“ vysvětluje hlavní trenér.

„V této situaci to hodnotíme jako velký přínos. Ačkoliv jsem nebyl přítomen na utkání se Spartou, tak jsem viděl video a čeká nás ještě hodně práce.“

Jak to je s hráčským kádrem?

Trenérský štáb bude mít z čeho vybírat, kvůli nedostatku přípravných klání zatím neproběhlo zúžování. „Pokračují s námi zatím všichni hráči, navíc se nám vrátili junioři, kteří trénovali s áčkem, takže ten kádr je teď opravdu početný. Do toho se nám vrací hráči slovenské národnosti, kteří původně neměli. Budeme mít kádr de facto v plné síle, chceme sestavu skloubit tak, abychom měli v sestavě hráče, na kterých bude hlavní odpovědnost za výsledek a zároveň to zkombinovat tak, abychom prostřídali hráče, kteří se na juniorskou kategorii teprve adaptují,“ říká Eismann.

Ať už se do sestavy probojuje kterýkoliv energetik, nečeká jej nic jednoduchého. Karlovarské kvality prověří nelehcí soupeři.

„Hlavně od německých týmů očekáváme hru, která pro nás bude fyzicky náročná, hraná ve vysoké intenzitě a budou mimořádně disciplinovaní. Těmito atributy se vždy prezentovali jak Mannheim, tak Kolín. Vždy to byla skvělá příprava a věřím, že tomu tak bude i tentokrát,“ očekává lodivod juniorů a zároveň trenér reprezentační sedmnáctky.

Kvalitu představují pochopitelně také česká mužstva. „Hradec je zatím v přípravě neporažen, soupeře zatím jednoznačně poráží. I v loňské sezoně vyhrál pohár, doufejme že by nevyhrál superpohár, protože jsme s nimi měli hrát ve vyřazovací části. Nicméně prokazují dlouhodobě kvalitu. Třinec bude další velice silný tým. Jednak má ta organizace díky farmě ve Frýdku velké možnosti co se týče příchodů hráčů odjinud,z čehož dlouhodobě těží. Je to tým velmi dobře vedený trenérem Jiřím Juříkem, takže další skvělá prověrka.“

„Netroufnu si říct, který tým bude papírově nejsilnější. Těžko se nám v této době mohlo povést uspořádat lépe obsazený turnaj,“ pochvaluje si zkušený kouč.

Rozpis turnaje

Středa 12. srpna
16:00 HC Energie - Kölner EC
19:00 Jungadler Mannheim – Mountfield HK

Čtvrtek 13. srpna
15:00 Kölner EC – Jungadler Mannheim
18:00 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK

Pátek 14. srpna
15:00 HC Oceláři Třinec – Jungadler Mannheim
18:00 HC Energie - Mountfield HK

Sobota 15. srpna
14:00 Kölner EC – Mountfield HK
17:00 HC Energie - HC Oceláři Třinec

Neděle 16. srpna
11:00 HC Oceláři Třinec – Kölner EC
14:00 HC Energie - Jungadler Mannheim

Kritéria pro určení konečného pořadí

1. Počet bodů
2. Vzájemné utkání, při shodě tří týmů skóre z minitabulky
3. Brankový rozdíl
4. Vyšší počet vstřelených branek

Hrací řád

Turnaj se odehraje systémem každý s každým. Za vítězství po 60 minutách 3 body, v případě remízy po 60 minutách následuje prodloužení (hraje se 3 na 3 max. 5 minut), případně rozhodují 5 nájezdů o zisku druhého bodu. Poražený tým v prodloužení, či po nájezdech, získává 1 bod.