HC Energie Karlovy Vary

Hanousek: Šancí jsme měli dost

V těsném zápase proti Liberci se Energetikům vyhrát nepodařilo. Druhý gól domácích vstřelil Tomáš Hanousek, který se tak za Energii trefil poprvé hned proti svému bývalému klubu. Jeho branka na třetí výhru v řadě ale nestačila.

Mohl to být pro karlovarské hokejisty snový úvod do nového ročníku, leč proti Liberci třetí výhru v úvodu sezony nepřidali. S Libercem sehráli vyrovnanou partii, rozhodla lepší koncovka hostujícího týmu.

„Myslím si, že jsme měli dost šancí, abychom zápas obrátili na naši stranu. Obzvlášť proti tak kvalitnímu soupeři je musíme proměňovat,“ zhodnotil utkání obránce Tomáš Hanousek

Ofenzivní bek dnes nastoupil proti bývalému týmu, ve třetí třetině se dokonce zapsal na střeleckou listinu. Jeho branka v přesilové hře byla jeho vůbec první v karlovarském dresu.

„Je to takový divný pocit, i když samozřejmě jsem za ten gól strašně rád. Doufám, že to tam takhle bude padat dál,“ řekl bek, který v poslední dvacetiminutovce naskočil do elitní přesilovkové formace Energie.

Početních výhod měli karlovarští hokejisté v utkání celkem šest, nakonec však proměnili pouze tu jednu zmíněnou. Dle Hanouska je to jedna z věcí, na kterých musí on a jeho spoluhráči ještě zapracovat.

„Máme teď šanci dva dny potrénovat, zapracovat na detailech a zlepšit to do dalšího zápasu v Hradeci,“ dodal Hanousek.

Energetiky po třech domácích zápasech v řadě nyní čeká venkovní dvojboj. V pátek hrají na ledě Hradce, o dva dny později si to rozdají na Hané s Olomoucí. Před domácími fanoušky se představí opět v úterý, kdy do Karlových Varů dorazí Kladno.

Související články