HC Energie Karlovy Vary

Matěj Chalupa posílí útočné řady Energie

Sestava Energie hlásí další posilu, z Litvínova přichází útočník Matěj Chalupa. Čtyřiadvacetiletý forvard bude v Karlových Varech prozatím na měsíční hostování, součástí dohody je možnost prodloužení angažmá až do konce stávající sezony.

Vedení klubu příchodem Matěje Chalupy posiluje útočné řady týmu, ofenzivě Energie navíc stále chybí zranění David Kofroň a Tomáš Vondráček.

Chalupa začal letošní extraligový ročník v Litvínově, kde ale dostal prostor jen ve čtyřech utkáních. Přitom se jedná o hráče, který po životní sezoně 2019-20 bojoval na farmě Chicaga v Rockfordu o NHL. Sen si ale nesplnil, a tak se v vrátil do české extraligy, nikoliv však do Hradce, ale do Litvínova, kde rozjel i letošní sezonu.

„Jsem moc rád, že vyšel přesun právě do Karlových Varů, kde se dobře znám s trenérem Davidem Brukem, pod kterým jsem kdysi už hrál. Už se moc těším, až si zase zahraji zápas,“ řekl krátce po potvrzení nového angažmá Matěj Chalupa.

Útočník, který v nejvyšší soutěži odehrál 170 utkání, se už ve čtvrtek dopoledne hlásil na tréninku A-týmu a neměl by chybět v sestavě Energie pro páteční duel se Spartou.

Matěj Chalupa (útočník, 26.7.1998)

Odchovanec pražských Letňan Matěj Chalupa svůj talent ukazoval již v mládežnických kategoriích, kde postupně prošel všemi reprezentačními výběry.

Po přesunu z Letňan do Plzně s juniorkou Škodovky vedenou právě Davidem Brukem vyhrál v sezoně 2016-17 extraligu, přičemž ovládl kanadské bodování i tabulku střelců soutěže. V Plzni ve stejné sezoně rovněž poprvé naskočil i do extraligy, na západě Čech pak vydržel až do léta 2018, kdy přestoupil do Hradce Králové. Dařilo se mu jak v nejvyšší české soutěži, tak především v hokejové Lize mistrů, kde si ho díky povedeným výkonům vyhlédli i zástupci Chicaga.

Chalupa v sezoně 2020-21 bojoval na farmě Blackhawks v Rockfordu o NHL, to se mu ale nepovedlo a tak se v minulé sezoně vrátil do Česka, do Litvínova. Na severu Čech zahájil i letošní ročník, další extraligové starty už bude ale přidávat v karlovarském dresu.