HC Energie Karlovy Vary

Ještě čtyřikrát doma! Energetici vyhlíží závěr základní části

Do konce úvodní části sezony chybí posledních sedm utkání, hned čtyřikrát se energetici představí na domácím ledě, kde se jim teď skvěle daří. Vždy z posledních sedmi zápasů vyhráli v KV Areně hned šestkrát, z toho naposledy v třaskavém derby s Plzní. Je snad lepší pozvánka do rozhodujících duelů základní části?

Středa 15.2.2023, 17:30, Energie – Sparta

Vstupenky online

Souboj s aktuálně třetím týmem tabulky nabídne atraktivní podívanou. Sparťanský kádr nabitý známými jmény počtvrté v sezoně vyzve naše borce a dosavadní tři duely pokaždé nabídly zajímavý průběh.

Hned úvodní utkání sezony v O2 areně totiž energetici vyhráli 5:4 po prodloužení. V domácí odvetě sice padli 1:5, ale poslední vzájemné měření sil v Praze opět přineslo vyrovnaný souboj. Svěřenci Davida Bruka v utkání hraném na konci ledna vedli po dvou třetinách, jenže sparťanský obrat ve třetí části nakonec ponechal všechny body Pražanům. Spartě tak máme co vracet!

Vzájemné zápasy: 5:4p, 1:5, 3:6

Neděle 19.2.2023, 15:30, Energie – Pardubice

Vstupenky online

I další domácí souboj nabídne bitvu s jedním z favoritů celého letošního ročníku, pardubickým Dynamem! Východočeši v sezoně, ve které slaví 100 let od svého založení, nabili kádr hvězdami a i díky tomu vedou aktuálně ligu už o patnáct bodů!

I tradiční klub však dokázali energetici letos už jednou zaskočit, v úvodním vzájemném duelu zvítězili v Pardubicích po parádním obratu z 0:2 na 4:2. Další dva duely sice přinesly výhru soupeře, jenže naši borci se rvali o body až do samotného konce a nebyli daleko od úspěchu.

Vzájemné zápasy: 4:2, 1:3, 4:7

Neděle 26.2.2023, 16:20, Energie – České Budějovice

Vstupenky online

Tři kola před koncem základní části narazí energetici na České Budějovice. Loňský bronzový medailista nezažívá dobrou sezonu a aktuálně se krčí na předposledním místě tabulky jen čtyři body před posledním Kladnem. Jihočeši tak v každém utkání hrají doslova o přežití.

S Motorem máme v letošní sezoně stoprocentní bilanci. Soupeře jsme porazili v úvodním vzájemném duelu na domácím ledě, poté jsme dvakrát loupili i na jihu Čech. O čtvrtý skalp budeme chtít zabojovat opět před svými fanoušky v KV Areně!

Vzájemné zápasy: 4:3, 3:0, 4:2

Pátek 3.3., 18:00, Energie – Liberec

Předposlední duel úvodní části sezony přinese souboj s libereckými Bílými Tygry. Severočeši se po nevyrovnané úvodní polovině soutěže dostávají do formy a dobré výkony je vynesly až na aktuální pátou příčku tabulky s reálnou nadějí na přímý postup do čtvrtfinále.

I v souboji s Libercem mohou energetici srovnat bilanci zápasů na vyrovnanou. Úvodní vzájemný duel sezony totiž po infarktovém závěru vyhráli v nájezdech, další dvě vyrovnané bitvy s minimem branek ovládl soupeř.

Vzájemné zápasy: 4:3sn, 0:2, 1:3