HC Energie Karlovy Vary

Žraloci úspěšně vpluli do play-off

Z l í n - O uplynulém víkendu se rozeběhly dlouho očekávané boje o mistrovský titul v české sledge hokejové lize. Čtyři postoupivší týmy vytvořily dvě semifinálové dvojice, které se spolu utkají ve dvou zápasech. Už v sobotu změřil favorit soutěže, pražská Sparta, síly s Českými Budějovicemi. O den později pak po základní části druzí karlovarští SKV Nowaco Sharks svedli úspěšný souboj se třetími Sedícími Medvědy ze Zlína a vytvořili si dobrou výchozí pozici do domácí odvety. Ta se na stadionu v Karlových Varech odehraje v sobotu 4. března od 19 hodin a již nyní jsou všichni fanoušci srdečně zváni.

Zlín - Karlovy Vary

Karlovarští sledge hokejisté vstupovali do play-off z lepší pozice než zlínský soupeř, proto se první semifinálové utkání hrálo na moravské půdě. Ve druhém zápase, v němž se musí rozhodnout o postupujícím, připadne Žralokům výhoda domácího prostředí.

Sedící Medvědi se v bojovném střetnutí ujali v první třetině vedení zásluhou obránce Zapletala. Ve druhé části však i s nechtěnou pomocí domácího hráče vyrovnal Nejedlý junior. Necelé čtyři minuty před koncem pak zlínského gólmana prostřelil Hrbek a zajistil tak svým barvám cennou výhru.

ZAS Hamé Sedící Medvědi Zlín - SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky: 14. Zapletal - 16. Nejedlý ml., 42. Hrbek.

Sestava K. Varů: Janoušek - T. Berger, Hrbek, Frous, Švec, Lindák, J. Berger, Geier, Nejedlý ml., Nejedlý st., Janko, Hamák

České Budějovice - Sparta

Ve druhé semifinálové dvojici potvrdila Sparta roli favorita a poradila si s Českými Budějovicemi na jejich ledě hladce 6:0. Čtyři branky přitom vstřelil sniper Krupička.

SKV Králové České Budějovice - Sparta Praha 0:6 (0:1, 0:3, 0:2)
Branky: 13. Kovář, 16., 17., 19., 41. Krupička, 44. Hornich.