HC Energie Karlovy Vary

Miroslav Duben lituje zranění v závěru, přesto říká: Byla to výborná sezóna

Miroslav Duben byl v uplynulé sezoně jedním z tahounů kádru karlovarské Energie. Po průběhu základní části odehrál všech dvaapadesát zápasů, což určitě stálo dost fyzických i psychických sil. Únava na něm ale rozhodně nebyla znát. "Hrálo se na kompletní čtyři pětky. Já si myslím, že to zase tak náročné nebylo," říká čtyřiatřicetiletý obránce v našem rozhovoru.
Energie měla ohromnou fazonu. Na začátku málokdo předpokládal, že po skončení ligy budou stříbrné medaile viset právě na krcích energetiků. O své dojmy z výjimečné sezony se s námi podělil obránce Miroslav Duben: "Samozřejmě byla uplynulá sezona velmi úspěšná, o tom nelze diskutovat. Pro mě osobně určitě, až na ten smolný závěr. V době, kterou si chce člověk nejvíce vychutnat, mě postihlo takovéhle nepříjemné zranění. Za poslední roky jsem neměl žádný vážnější zdravotní problém... Na konec roku už bylo finále taková ta třešnička."

Čtyřiatřicetiletý obránce před třemi lety přestoupil do Karlových Varů z Liberce, který v tu dobu trénoval Josef Paleček, nový kouč Energie. "Pan Paleček je trenér ze starší generace se spousty zkušeností. Má svůj ověřený systém, který dlouhá léta praktikuje v trénincích," přibližuje nového šéfa střídačky.

Energie je známá jako silový tým. Trenér Venera vytvořil mužstvo s velkou fyzickou silou, kterou hráči dokázali zužitkovat v závěrech zápasů. "Pan Paleček má trošku jiné metody, co se týče tréninků. Zaměřuje se spíše na atletiku a různé atletické prvky. Ta síla u něj není zas až tak prvořadá," představuje Miroslav Duben trenérovu filozofii v přípravném období.

Na novém trenérovi leží veliké očekávání z řad fanoušků. Každý si přeje, aby příští sezona byla alespoň z poloviny tak úspěšná jako ta předchozí. Do své práce se bude muset pustit hned po příjezdu z Kanady. "Žádné zvláštní přivítání nechystáme, alespoň já o ničem nevím. Ihned po příchodu se ujme své práce, což je v hokeji normální," vysvětluje spolehlivý obránce.

A jak se na nového trenéra těší samotní hráči? "Na pana Palečka se samozřejmě těšíme. Bude to pro nás nový impuls. Do týmu určitě dobře zapadne, protože je podobný trenér jako pan Venera," optimisticky uzavírá rozhovor Miroslav Duben.