HC Energie Karlovy Vary

Energetici podpořili olympiádu ostrovských dětí

Ve čtvrtek 29. května přijali tři hokejisté HC Energie Karlovy Vary pozvání organizátorů 1. Her olympiády dětí a mládeže města Ostrova 2008 na besedu účastníků her se sportovci. Lukáš Mensator (na snímku), Milan Procházka a Jan Košťál společně se sportovním střelcem Miroslavem Janušem, několikanásobným medailistou z mistrovství světa a držitelem bronzové medaile z OH 1996 v Atlantě, a Lubošem Bachurou juniorským triatletem, účastníkem X-terra mistrovství světa na Havaji, odpovídali více než hodinu a půl na zajímavé i všetečné dotazy několika desítek žáků ostrovských škol. Několik fotografií z diskuze se sportovci naleznete ve fotogalerii.
Hlavní pozornost většiny dětí byla zaměřena na karlovarské hokejisty a především na hlavní hvězdu odpoledne Lukáše Mensatora. Všichni hosté byli velmi příjemnými společníky a děti velmi ocenily jejich vstřícnost, otevřenost i jejich přirozený smysl pro humor. Padaly otázky na sportovní cíle, rodinné zázemí, hokejové začátky, předzápasové rituály a atmosféru v klubu HC Energie.

Beseda vyvrcholila netradiční brankářskou exhibicí Lukáše Mensatora. Malý žáček z první třídy dostal možnost vstřelit brankářské jedničce HC Energie gól do florbalové branky. Po několika nepovedených pokusech a nastřelené tyčce se podařilo krásnou polovysokou střelou k pravé tyči novému hokejovému talentu konečně Lukáše překonat. Vše si ale nejprve vyžádalo bleskovou poradu s Janem Košťálem: „Pořádně se napřáhni a golfákem to dáš!“ Hezký podvečer byl zakončen autogramiádou a společným fotografováním.

Za povedenou akcí udělal tečku ředitel 1. ZŠ Ostrov v Masarykově ulici Mgr. Helmut Harzer: „Všichni přítomní sportovci zaslouží velký dík za to, že si našli i v parném letním podvečeru čas na děti školou povinné a dali jim možnost nahlédnout do jejich sportovní kariery i do soukromí. Všichni jsme si jejich účast na dětské olympiádě moc užili.“

Mladí sportovci zápolili o medaile v areálu 1. ZŠ Ostrov v Masarykově ulici až do neděle, kdy byly na programu poslední sportovní disciplíny a závěrečný ceremoniál. Více o unikátní akci včetně fotografií ze sportovního zápolení naleznete na webových stránkách www.1zsostrov.cz/olympiada/.

Poděkování: Panu řediteli Mgr. Harzerovi za poskytnutí fotografií a vyčerpávajících informací o průběhu akce.