HC Energie Karlovy Vary

Lukáš Pech si užívá rodinnou pohodu i v nejtěžším období přípravy

Letní příprava je v plném proudu. Loňský úspěch se musí hodit za hlavu a myslet jen na nadcházející sezonu, začínat se bude opět od nuly. Jedno mají energetici ale jisté. Už budou bráni mezi elitní kluby, které nerozdávají soupeřům body na potkání. Na druhé straně pomyslných vah hokejového života je ovšem bude tížit obrovské očekávání. To si dobře uvědomuje i jedna z ústředních postav týmu a čerstvý tatínek Lukáš Pech.
V historické čtvrtfinálové sérii s Litvínovem byl Lukáš Pech jedním z nejlepších hráčů karlovarské Energie. Stále byl před brankou a snažil se dorážet odražené kotouče. Proto se není čemu divit, že na něj byla soustředěna veškerá pozornost soupeře. Rozhodně to neměl jednoduché, ale svou premiéru si ničím nenechal zkazit. "Cítil jsem se výborně. Bylo to naše první play off a moje osobně taky. Diváci byli fantastičtí a hnali nás dopředu. Je to něco úplně jiného než v základní části,“ líčí stále nadšeně.

Soupeř se ho snažil zastrašit alespoň tlakem médií, tím, že ho nazval simulantem. To ale nemění nic na tom, že dal celkem tři branky a velikým podílem poslal Energii do semifinále. "Abych pravdu řekl, tak jsem to vůbec nečetl. Před zápasem nikdy noviny nečtu a vůbec jsem to nevnímal. Kluci z kabiny mi občas něco řekli, ale já jsem si to přečetl až po play off,“ vrací se k vypjatým okamžikům série.

Už více jak měsíc trénuje subtilní forvard se svými spoluhráči pod novým trenérem Josefem Palečkem. "Pan Paleček přinesl nové prvky do letní přípravy. Na ledě to bude určitě něco jiného, než s panem Venerou. Těšíme se na spolupráci,“ potvrzuje výbornou pohodu v týmu. Josef Paleček se během letní přípravy na sezonu zaměřuje spíše na atletické prvky, což někteří hráči nemají příliš v oblibě. "Musíme to nějak odtrénovat. Ať je to atletika nebo hra na ledě. Každý si to musí oddřít podle sebe a podle toho jak se cítí. Tohle období přípravy na sezonu nikdo moc nemusí, ale udělat se to musí a pak se to projeví až na ledě."

Nejen příchod trenéra Palečka, je pro Lukáše Pecha novinkou. Nedávno se jemu a jeho manželce narodilo miminko. A jak se cítí jako novopečený tatínek? "Krásně. Malej pomalu roste a je to něco nového. Měli jsme pro něj připravené jméno Matyáš, ale manželka po porodu změkla a pojmenovala ho Lukáš," vykládá s úsměvem.

Za tři týdny začíná hráčům dovolená a většina z nich plánuje zaslouženou dovolenou. Lukáš Pech ale na nějakou dlouhou dovolenou někde v zahraničí ani nepomýšlí: "Možná pojedeme někam tady v Čechách. Také jsme přemýšleli, že by jsme jeli na prodloužený víkend do Rakouska, ale je to ještě předčasné. Ještě máme před sebou pár týdnů trénování, tak potom uvidíme.“

Pomalu, ale jistě se blíží letní pohár, ve kterém budou energetici obhajovat druhé místo. Vloni se do letních bojů pustili opravdu s vervou. Jak se připravují na letošní ročník Tipsport Hockey Cupu? "Určitě je to dobrá příprava. Každý zápas, který se odehraje proti kvalitnímu soupeři je pro nás přínosem. Nevím jak to vnímají ostatní mužstva, ale my musíme jít každý zápas naplno. Samozřejmě je v tom nějaká finanční odměna pro klub, takže budeme chtít opět uspět. Rozhodující je ale pro nás opět především úspěch v extralize,“ dodává závěrem.