HC Energie Karlovy Vary

Junioři úspěšní, bodovaly i další kategorie

Uplnyulý týden přinesl pro mládežnické kategorie především úspěch. Ve dvou utkáních si nejstarší z mladíků, junioři, připsali čtyři veledůležité body a odlepili se tak z předposledního místa tabulky. Velkou měrou přispěl i brankář Karlovarských Petr Hruška (na snímku). V tabulce aktuálně sedmý tým dodorstenců byl sice ve Zlíně deklasován, ale v dalším kole si spravil chuť na ledě Vsetína zaslouženou výhrou. Výsledky ostatních kategorií a bližší infrmace k již prezentovaným zápasům se dočtete dále v článku.

Extraliga juniorů


HC Energie K. Vary - HC Mora Olomouc 3:1(1:0,0:0,2:1)

Branky: Schmidt, Majer, Rohan T.
Asistence: Frk, Rohan M., Chaljavin
Energetici předvedli zodpovědný výkon, který je dovedl ke třem bodům. Po celé utkání se snažili hrát jednoduchý a účelný hokej. V první třetině využili domácí přesilovou hru a především vycházeli ze zabezpečené obrany a snažili se přecházet do rychlých protiútoků. Trpělivost se jim vyplatila v závěrečné části, ve které z brejku odskočili na dvoubrankový rozdíl. Hosté sice dvě minuty před koncem snížili a sáhli k power play, ale karlovarské hráče uklidnil střelou do opuštěné klece kapitán Tomáš Rohan. Velkou oporou byl po celé utkání brankář Petr Hruška.

HC Energie K. Vary – HC Kometa Group Brno 3:4sn(1:0,2:2,0:1)

Branky:Vaněk, Hudák, Mistoler
Asistence: Scmidt, Fussek
Domácí měli povedený vstup do utkání a první třetinu byli jednoznačně lepším mužstvem. Po přestávce převzali na své hole iniciativu hráči Komety, kteří dvakrát dotáhli dvoubrankové vedení Energetiků. Bod navíc si brněnští připsali po samostatných nájezdech.

Extraliga dorostu


HC RiOkna Zlín – HC Energie K. Vary 6:1 (2:0,3:0,1:1)

Branky:Sýkora
Asistence: Záhora, Liška
Dvě hrubé individuální chyby způsobily vedení soupeře 2:0 již v 6.minutě utkání. Domácí byli po celé utkání kompaktnější, díky věkovému složení a kvalitě mužstva (3 - 5 hráčů koketuje s reprezentací do 17.let) se dokázal prosazovat i silově. Pozitivně ze strany Energie vyzněla poslední třetina, ve které trenéři zaměřili herní projev týmu na nadcházející sobotní zápas.

HC Vsetín – HC Energie K. Vary 1:2 (0:0,0:2,1:0)

Branky:Kubáč, Kverka
Asistence:Kverka
Do utkání šli karlovarští s cílem jakkoliv bodovat a v defenzívě inkasovat max. 2 branky, neboť věřili, že dvě branky vstřelí. Záměrem trenérů také bylo na úzkém kluzišti hrát co nejjednodušeji. Jejich svěřenci k tomu všemu navíc přidali obrovskou vůli, nasazení, ale i herní disciplínu a kázeň. Proto si vítězství za tři body naprosto zasloužili.

Žákovská liga starších žáků - 9. třída


HC Energie K. Vary – KLH Chomutov 4:2(1:0,1:0,2:2)

Branky:Bečka 2,Csamango,Svoboda
Asistence:Jirušek 2,Grundler,Csamango
Karlovarští hráli v první třetině lehkovážně, bez potřebného nasazení. Po domluvě o přestávce se zlepšili a dovedli vyrovnané utkání do vítězného konce, přestože se jim tolik herně nedařilo.

Žákovská liga starších žáků - 8. třída


HC Energie K. Vary - HC Chomutov 4:4 (2:1, 2:2, 0:1)

Branky: Petrov, Fiegler, Klíma, Vrána
Asistence:Klíma, Ziegler, Vrána, Opatrný
Domácí osmička byla po celý zápas jednoznačně lepším týmem. Bohužel nedůrazná koncovka rozhodla o rovnoměrném rozdělení bodů.

Žákovská liga mladších žáků – 7. třída


KLH Chomutov – HC Energie K. Vary 4:4 (1:2,1:1,2:1)

Branky: Kovářík 2,Vodička, Křehký
Asistence:Parshakov, Rubeš, Křehký
Jestli-že karlovarským v předchozích utkáních scházela koncentrace, disciplina a nasazení v začátcích utkání, tentokráte urazili "Hokejového boha" v závěru. Snad hráči příště pochopí, že hokej se hraje šedesát minut, aby zbytečně neztráceli o body.

Žákovská liga mladších žáků – 6. třída


KLH Chomutov – HC Energie K. Vary 7:3 (2:1,3:1,2:1)

Branky: Vildumetz, Chládek, Salajka
Asistence:Hubáček, Vildumetz
Domácí tým byl od začátku duelu lepší a hosty přehrával ve všech činnostech. Z týmu Energie konkurovali soupeři jen někteří hráči, a to většinou na lepší výsledky nestačí.

Západočeský regionální přebor elévů – 5. třída


HC Energie K. Vary - TJ Stadion Cheb 7:3 (3:2, 2:0, 2:1)

Branky:Bečka 3, Trapl 2, Nídl a Holešínský
Asistence: Pajk a Trapl 2, Chodounský, Nídl, Václav
Především brankář zachránil hosty od vyšší porážky. Domácí podali jen svůj průměrný výkon a trenéry zklamali jak v obranné hře, tak i v koncovce.

Západočeský regionální přebor elévů – 4. třída


HC Energie K. Vary - TJ Stadion Cheb 5:3 (0:0, 2:1, 3:2)

Branky:Formánek 2, Salva, Prošek, Parshakov
Asistence:Habr a Maloušek
Podcenění a přizpůsobení se hře soupeře dalo utkání výslednou podobu. Na začátku 3. třetiny hosté vyrovnali na 2:2 a až zlepšení v závěru dovedlo domácí k vítězství.