HC Energie Karlovy Vary

Sledge hokejisté zavzpomínali na starší časy, dostali sedm gólů

Víkendovou mizérii karlovarských týmů nepřerušili ani sledge hokejisté, kteří nastoupili na svatého Václava ráno proti Zlínu. Na Moravanech nezanechala ani stopy den stará porážka na Spartě a za celé utkání nepustili Žraloky do vedení. Ti sice dvakrát smazali nepříznivý stav, ale pak propadli ve třetí třetině, ve které obdrželi během necelých čtyř minut tři branky. Zejména chyby v karlovarské obranné hře tak rozhodly o vysoké prohře se Zlínem 3:7. Utkání Žraloků s Olomoucí, které mělo být odehráno v neděli, bylo již dříve kontumováno 5:0 ve prospěch Karlových Varů.

SKV Sharks Karlovy Vary - APA VČAS Olomoučtí Kohouti 5:0 kontumačně

SKV Sharks Karlovy Vary - ZAS Zlín 3:7 (1:2, 2:2, 0:3)

Branky: 17. Kvoch, 21. J. Berger (M. Geier), 27. J. Berger (M. Geier) - 7. Hábl (Palát), 17. Štít (Julina), 24. Šojdr (Hábl), 37. Palát (Julina), 45. Palát (Julina), 47. Julina (Palát), 48. Hábl (Julina). Rozhodčí: Fagan - Mach, Schopf. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 50. Vývoj utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:7. Hráno 28. září 2009 v Ostrově.

Od samotného úvodního buly praktikovaly oba celky aktivní hru a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Jako první byl blízko gólu zlínský Stodůlka, který nikým nehlídán neúspěšně dorážel před Bozděkem. Na druhé straně si počínal na hranici brankoviště důrazně Jiří Berger, ale ani v následném závaru se ukazatel skóre nepohnul. Stalo se tak "až" na začátku 7. minuty, kdy se Palát prodral před Bozděka, zadovkou našel Zdeňka Hábla a ten měl moře času přesně zamířit. Zvýšit náskok mohli povzbuzení Moravané v 10. minutě, kdy zahrozili nájezdem dvou na nikoho. Kvoch se však stihl vrátit a ukázkově tělem zastavil Sigmunda vedoucího puk.

Žraloci se oklepali z nepříjemného začátku a postupně začínali stupňovat tlak na Matouškovu branku. Nevyužili ovšem Háblova dvouminutového trestu a když Janko sám před zlínským brankářem netrefil prudkou Geierovu přihrávku od mantinelu, přišel trest. V 17. minutě Bozděk vyrazil Julinův pokus a Peter Štít si mazácky objel gólmana, aby zvýšil na 0:2. O pouhých 22 sekund později se ale narodil kuriózní gól, který rychle vrátil Sharks zpět do hry. Tomáš Kvoch nahodil puk z dálky na zadní mantinel a po odrazu do Matouškova brankoviště se zlínský brankář společně s Háblem postarali o snížení na 1:2 čistokrevným vlastencem.

Zajímavá podívaná se přenesla i do druhé třetiny, kterou pěkne zhurta odstartoval vyrovnáním Jiří Berger. V čase 20:44 prostřelil karlovarský gólman v nájezdu dvou na jednoho Matouška s notnou dávkou štěstí a začínalo se od nuly. Zlín smolná ztráta náskoku nepoložila, naopak. Ve 24. minutě pykal necelou minutu u trestné lavice Geier a Radim Šojdr v poloze ležícího střelce dloubákem těsně před Bozděkem obnovil vedení hostů. Na konci 26. minuty mohlo být znovu vyrovnáno, jenže Forgo zcela sám před Matouškem tutovku po přihrávce zpoza branky spálil. Uběhlo však pouhých 39 sekund a Jiří Berger přece vyrovnal na 3:3 svou obávanou bombou, kterou vyslal z hranice levého kruhu.

Nabyté sebevědomí domácího týmu se odráželo v územní převaze, ne tak už ale v šancích nebo gólech. I když se Sharks ubránili druhému vyloučení, nakonec i po čtyřiceti minutách odcházeli z ledu s jednobrankovým mankem. Ve 37. minutě totiž zabojoval David Palát, dojel puk původně se tvářící jako zakázané uvolnění a z ostrého úhlu nachytal karlovarského gólmana na švestkách. Stejný hráč mohl Zlín ještě více rozveselit o minutu později, to už ale skákající puk před Bozděkem nezkrotil do nebezpečného zakončení.

V úvodu třetího dějství měli možnost Žraloci počtvrté vyrovnat v početní výhodě, využitou přesilovku si ale do statistik nezapsali a na čtyřminutovku v rozmezí 45. a 48. asi nebudou vzpomínat v nejlepším. Nejprve riskantní rozehrávku napříč karlovarským obranným pásmem zachytil Julina, předložil mezi kruhy David Palátovi a ten bez větší přípravy rozvlnil brankovou síťku. O dvě minuty později se Pavel Julina prodral přes nedůraznou obranu a vleže zvýšil už na 3:6. A to ještě nebylo vše. Na konci 48. minuty vyslal agilní Julina do raketového sóla Zdeňka Hábla a ten rutinérsky přidal pod víko sedmý zlínský zásah.

Žraloci už se v posledních deseti minutách na korekci skóre proti dobře zfromovanému soupeři nezmohli. Snížit mohl v 58. minutě Geier, jen se ale zapsal na seznam spalovačů vyložených příležitostí. Zlín si z ostrovského stadionu zaslouženě odvezl tři body a otevřel Žralokům oči před dalšími zápasy.