HC Energie Karlovy Vary

HC Energie přivítala trenéry mládeže z celého regionu na specializovaném semináři

Vzdělávání trenérů patří k dlouhodobým aktivitám, které každý hokejový klub věnuje přirozeně pozornost. HC Energie samozřejmě není výjimkou. Jelikož začátkem února proběhl v KV Areně reprezentační turnaj hráčů do 16 let, využil klub tuto příležitost ke zvláštní formě vzdělávacích aktivit pro trenéry z celého Karlovarského kraje.
„První část semináře se zaměřila zejména na teorii. Dvacet trenérů z našeho klubu, ale i z ostatních oddílů Karlovarského kraje, se seznámilo s hodnotícími zprávami trenérů-pozorovatelů, kteří se zaměřovali při turnaji U16 na jednotlivé herní oblasti. Všichni účastníci se pak zapojili do rozboru prezentovaných poznatků v odborné diskusi,“ přibližuje průběh úvodní části nedělního (21. února) trenérského setkání hlavní trenér mládeže a metodik HC Energie Jiří Ryžuk (na snímku).

Poté se trenérská družina přesunula na ledovou plochu KV Areny, aby pod vedením Zdeňka Nováka absolvovala speciální kurz obratnostního bruslení. „Na ledě naší skupinu rozšířili ještě trenéři z přípravky HC Energie. Pod vedením jednoho z nejzkušenějších trenérů mládeže našeho klubu Zdeňka Nováka si účastníci osvojili metodiku i praktické provedení bruslařských cvičení vhodných k rozvoji takzvané bruslařské obratnosti,“ doplňuje Jiří Ryžuk a dodává: „Chtěli bychom moc poděkovat všem účastníkům za jejich aktivní přístup. Těšíme se na setkání u dalších společných akcí.“

Oblasti trenérského pozorování prezentované na trenérském semináři

Celková disciplína a týmové chování - V. EISMANN
Koordinační aspekt - Z. NOVÁK
Bruslení – technicko-kondiční aspekt - J. RYŽUK
Vedení kotouče a řešení situací 1-1 (ofenzíva) - J. KOVKA
Přihrávka a její příjem - M. TÁBORSKÝ / Z.KUBÁLEK
Herní myšlení a kombinační schopnosti - J. BRYCHTA
Defenzivní individuální dovednosti (hra tělem, práce holí…) - K. MLEJNEK