HC Energie Karlovy Vary

Je skvělé, že mi trenéři dali šanci, raduje se ze své premiéry Martin Frk

Přátelské utkání s Norimberkem pro fanoušky ani hráče Energie nedopadlo podle jejich představ. Přesto tu ale byl jeden hráč, pro kterého dnešní zápas znamenal hodně. Byl jím teprve šestnáctiletý útočník z výběru karlovarských juniorů, kterému dali trenéři jako odměnu za skvělé výkonu možnost zahrát si s A týmem. „Pocity z dnešního utkání jsou skvělé. Tahle liga je úplně někde jinde než juniorská. Je tu větší rychlost i nasazení a na zpracování není tolik času," užívá si naplno Martin Frk svůj první velký zápas.
Teprve šestnáctiletý útočník dostal příležitost jakou v jeho věku jen tak nikdo nedostane. V dnešním přátelském utkání A týmu HC Energie proti německému Norimberku vzali trenéři i juniora Martina Frka. Jaké z toho má samotný hráč pocity? „Já si to samozřejmě maximálně užívám, je to pro mě skvělá příležitost a posilnění mé hokejové kariéry, hlavně proto, že jsem začal takhle brzy. To že mi trenéři dali šanci, je pro mě skvělé,“ hodnotí s úsměvem svůj debut v dospělém hokeji.

Každý asi čekal, že takhle mladý hráč se v týmu ztratí, ale to rozhodně dnes neplatilo o Frkovi, který se dokonce nebál ani tvrdě atakovat protihráče u mantinelu. K žádné nebezpečnější střele se sice nedostal, ale i tak se jeho premiéra povedla více než dobře. „Já si myslím, že jsem dnes hrál docela dobře. Zápas jsem si opravdu užil, ale můj výkon spíše zhodnotí trenéři,“ skromně dodává mladý útočník.

HC Energie sice letos do play off nepostupuje, ale v juniorské lize již dlouho mají jasno, že vyřazovací boje v Karlových Varech budou. Martin Frk, přestože věkem ještě dorostenec, pravidelně za juniory nastupuje. Jaké má cíle v letošním ročníku? „Hlavním cílem pro mě je s juniory postoupit v play off co nejdále to půjde a potom budu doufat, že si mě vyberou reprezentační trenéři na mistrovství světa do osmnácti let.“

Mladí hráči, kteří mají talent, často odcházejí do zámoří do juniorských lig. Jaké cíle má karlovarský útočník ve svém budoucím hokejovém životě? Bude usilovat o místo zde v karlovarské Energii nebo bude doufat, že si jej vyberou do zámořské ligy? „Rozhodně se budu snažit, abych se dostal do A týmu karlovarské Energie,“ odpověděl bez rozmyšlení Martin Frk.

Související články