HC Energie Karlovy Vary

Dopisy z východu III: Druhá Habalova nula poslala juniory do finále!

Po březnové účasti ve finále NOEN extraligy juniorů si energetici zahrají o prvenství také v Omsku na probíhajícím Světovém poháru juniorů. Vítězství ve skupině jim zajistila středeční výhra nad běloruským Dynamem Shinnik, o kterou se postaral jediný střelec utkání Martin Funk a již dvě utkání neprůstřelný Vladislav Habal. Soupeře pro finále, jež je na programu v sobotu od 15:00 SELČ, Karlovarským určí až páteční utkání.

Výsledky 2. dne

Tatranští Vlci (SVK) - Hvězdy Eastern Junior Hockey League (USA) 2:7
HK Riga (LAT) – CSKA Moskva (RUS) 2:0
Dynamo Shinnik (BLR) – Energie Karlovy Vary (CZE) 0:1
Red Hawks Malmö (SWE) - Oil Barons (CAN) 3:2

Tabulky po 2. dni

Skupina A
1. Hvězdy Eastern Junior Hockey League  11:4  6 b.
2. HK Riga                               4:4  3 b.
3. CSKA Moskva                           4:5  3 b.
4. Tatranští Vlci                        2:11 0 b.

Skupina B
1. HC Energie Karlovy Vary               5:0  6 b.
2. Dynamo Shinnik                        3:1  3 b.
3. Red Hawks Malmö                       3:6  3 b.
4. Oil Barons                            2:5  0 b.

Report Jiřího Ryžuka

Vážení příznivci mládeže HC Energie,

posíláme všem, kteří právě probíhající účast našich juniorů na Světovém poháru klubových juniorských týmů "Junior Club World Cup 2011" v ruském Omsku sledují, třetí zprávu.

Je zcela neočekávaná. Jsme ve finále! Již po druhém kole nám naši soupeři (Švédsko, Bělorusko a Kanada) nevezmou první místo ve skupině B.

Naše druhé vítězné utkaní, 1:0 proti běloruskému Dinamu Shinnik (výběr nejlepších hráčů do 22ti let této země), bylo nesmírně těžké. Zejména díky skvělé týmové práci, disciplíně a vynikajícímu výkonu našeho brankáře Vládi Habala (již 120 minut s nulou!), dosáhlo mužstvo tohoto velkého úspěchu.

V sobotním finále ve velké Omsk-Areně, které bude v přímém přenosu vysílat Ruská televize "Rossija 2", nám bude soupeřem někdo z trojice USA, Rusko či Lotyšsko. Rozhodnou teprve páteční závěrečná utkání ve druhé skupině. Pro nás bude páteční utkání s kanadským týmem Oil Barons z provincie Alberta již přípravou na finále o celkové prvenství v turnaji. Proti Kanadě hrajeme v pátek 2.9. večer od 19:00 místního času (14:00 SELČ).

Před tím, ve čtvrtek 1.9., nás čeká den bez utkání. Volno využijí hráči k lehčímu tréninku, k exkurzi ve městě Omsk a samozřejmě také k odpočinku.

Zároveň chceme touto cestou poděkovat příznivcům naší juniorky za všechna blahopřání z domova! Máme z nich velkou radost! Držte nám, prosím, všichni palce i ve finále. Budeme to potřebovat. Hraje se v sobotu 3.9. od 20:00 (15:00 SELČ). Děkujeme!

Podrobné informace o turnaji (online reportáže z utkání, ostatní výsledky, podrobné statistiky, fotografie) je možné sledovat na http://mhl.khl.ru.

Velmi radostné pozdravy z Omsku vám jménem celého týmu juniorů HC Energie posílá

Jiří Ryžuk
hlavní trenér mládeže
HC Energie Karlovy Vary

Další informace

Dopisy z východu I: Junioři na půli cesty
Dopisy z východu II: Energetici lepší Švédů
Všechny fotografie z Omsku

Fotografie


Obrovská radost po utkání


Příjemný pohled na výsledkovou tabuli


Hrdina posledních zápasů Vladislav Habal


Pohled z hotelu Tourist na Irtyš


Pohled z hotelu Tourist na Omsk