HC Energie Karlovy Vary

Pech: Přiznávám, v útoku se trápíme

O třetím vítězství Energie v řadě v úterý večer v KV Areně rozhodl Lukáš Pech dvěma proměněnými samostatnými nájezdy. Díky nim si Energie připsala dva body. S bodovým ziskem z posledních zápasů může být spokojená, méně už se střeleckou produktivitou. „Musíme se zaměřit na zakončení. Musíme začít dávat více branek,“ říká hrdina večera Lukáš Pech.

Lukáši, pro diváky to asi nebylo moc pohledné utkání, přesto máte dva body. Jste s nimi spokojeni?
Ano. Máme dva body a možná mohly být tři. Měli jsme šance, ale nedokázali jsme se prosadit. Podle mého jsme byli lepším týmem. Chomutov nás určitě nepřehrával. My jsme je přehrávali, oni bránili jenomže nám to tam prostě nespadlo. Výborný byl především brankář.

Co podle vás rozhodlo? Výkon Matúše Kostúra, nebo něco jiného?
Oba faktory. Jak vynikající Kostúr, který pochytal všechno, co mohl. Tak i náš nedůraz před brankou. Musíme se zaměřit na zakončení. Musíme začít dávat více branek.

Ve třech zápasech jste získali sedm bodů ale vstřelili jste jen 5 branek...
To máte pravdu. Není to pravé ořechové. Teď se ale musíme koukat na to, že máme body. To je důležité. Musíme pevně doufat, že se vše v následujícím zápase prolomí a zase začneme dávat góly. A to nejen naše pětka, ale všechny lajny. Samozřejmě budeme muset hrát opět výborně dozadu a neinkasovat.

Celá defenziva šlape jak hodinky. S touto herní činností můžete být maximálně spokojeni…
Opět pravda. Naše hra směrem dozadu se hodně zlepšila. V tom musíme jen pokračovat. V dlouhodobějším horizontu se nám ukáže, jak to vypadá. V těch posledních zápasech to šlo.

Čekají vás utkání v Liberci a doma s Českými Budějovicemi. Co udělat proto, aby se diváci konečně dočkali nějakých branek?
Zapracovat na tom v tréninku. A začít musí každý sám u sebe. Je to jednoduché. Soustředit se na zakončení, být trpělivý a dostávat se do šancí. Pak se teprve stane, že tam něco spadne. Já v to pevně věřím. Jednou to prostě přijít musí.