HC Energie Karlovy Vary

Zemřel Zdeněk Nádvorník

V sobotu 19. října po krátké a těžké nemoci zemřel ve věku nedožitých 76 let pan Zdeněk Nádvorník, jedna z neznámějších legend karlovarského hokeje. Čest jeho památce.

Zdeněk Nádvorník (*28. 11. 1937 - +19. 10. 2013)

Zdeněk Nádvorník se do lázeňského města přistěhoval s rodiči po druhé světové válce z Kladna. K hokeji jej zlákal Arnošt Náprstek ale pravidelně a intenzivně začal trénovat až v dorostu. V devatenácti letech se zabydlel v šatně dospělých, ale bylo to pro Karlovy Vary v nešťastné sezoně 1955-56, na jejímž konci zraněními postižený tým sestoupil z nejvyšší soutěže.

Po návratu z vojny v Dukle Jihlava, které pomohl mezi elitu, se s týmem snažil vybojovat nejvyšší soutěž zpět, ale marně. Proto na tři roky přestoupil do Litvínova, kde hrál po boku temnějších legend Josefa Beránka st., Miroslav Kluce, či Vladimíra Kýhose st.

Po druhém návratu domů za K. Vary odehrál dalších sedm let ve druhé lize. Po skončení hráčské kariéry se věnoval trénování, především u mládežnických kategorií. V posledních letech pravidelně docházel na zápasy svého vnuka, který hraje v žácích Energie a jeho vrstevníky rád fotil při zápasech.

Bohužel tato smutná zpráva nás zastihla krátce před uvedením Zdeňka Nádvorníka do Síně slávy karlovarského hokeje, do které bude uveden In Memoriam v rámci jubilejního 1000 utkání K. Varů v nejvyšší soutěži. Vedení klubu společně se všemi hráči, trenéry a fanoušky vyjadřují rodině Zdeňka Nádvorníka hlubokou soustrast.


Zděnek Nádvorník s číslem 16 první zleva


Fotografie z oslav 75 let hokeje v K. Varech